Αναπάντητα τα ερωτήματα της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο

2770

Την Πέμπτη 28-2-2019 πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, κα. Σοφία Ντούρου και ο κ. Γκικόπουλος Γιώργος, έθεσαν επίκαιρα ερωτήματα στην Οικονομική Επιτροπή. Οι ίδιοι μάλιστα, ισχυρίστηκαν, ότι ποτέ δεν έχουν λάβει απαντήσεις σε όσα ερωτήματα, που κατά καιρούς, έχουν θέσει προς τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Μπακογιάννη, αλλά και των πολιτών υπευθύνων σχετικά με θέματα λειτουργίας τους. Η Λαϊκή Συσπείρωση καταδικάζει την αρχή της Περιφέρειας ως «αλαζονική» και «πολιτικά απαράδεκτη» ζητά μάλιστα να τεθεί το συγκεκριμένο ζήτημα στη συνεδρίαση τόσο της Οικονομικής Επιτροπής, όσο και του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Συγκεκριμένα οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης ανέφεραν: «Είναι γνωστό ότι στα περισσότερα αποσπάσματα πρακτικών των συνεδριάσεων της Οικονομικής Επιτροπής, που εκφράζουν την πραγματικότητα, απεικονίζονται ερωτήματα και αιτήματα που διατυπώνει η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ προ ημερήσιας διάταξης.
Σε επιμέρους, επίσης, θέματα υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις που ζητούνται εξηγήσεις από τις υπηρεσίες.
Όλα αυτά καταγράφονται επίσημα και δεν μπορούν να αμφισβητηθούν.
Πουθενά, όμως, και ποτέ δεν φαίνονται οι απαντήσεις.
Δεν απεικονίζονται οι απόψεις της αρχής της Περιφέρειας και των πολιτικά υπευθύνων.
Ακόμη και όσα είχε υποσχεθεί, προ 8μήνου, ο κ. Περιφερειάρχης προκειμένου να δοθούν απαντήσεις σε όσα θέματα είχαν τεθεί μέχρι εκείνη την στιγμή, δεν υλοποιήθηκαν.
Σε αυτή την βάση και επειδή θεωρούμε την πρακτική της αρχής της Περιφέρειας πολιτικά απαράδεκτη, αποπνέουσα αλαζονεία και συνειδητή αδιαφάνεια στην λειτουργία της :

  1. Καταδικάζουμε την συγκεκριμένη πολιτική πρακτική, που σύσσωμη αποδέχεται και συγκαλύπτει όλη η δήθεν αντιπολίτευση του Περιφερειακού Συμβουλίου.
  2. Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ εκφράζοντας μια διαφορετική πολιτική λογική, μια και δεν αποδέχεται τον ρόλο και την συγκεκριμένη πρακτική της Περιφέρειας σαν στυλοβάτη του εκμεταλλευτικού μας συστήματος, ζητά την θεματοποίηση του συγκεκριμένου ζητήματος σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής και του Περιφερειακού Συμβουλίου…»