Αντίδραση της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο στη Λαμία

4306

Στο Π.Σ. της Δευτέρας 25 Σεπτεμβρίου 2017, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Σοφία Ντούρου και Γιώργος Γκικόπουλος, αντέδρασαν σε κάποια από τα θέματα συζήτησης και τα καταψήφισαν.

Συγκεκριμένα αντέδρασαν στο 7ο Θέμα για τον α) Απολογισμό της εφαρμογής του προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ που αφορά στη Σίτιση και Προώθηση Υγιεινής Διατροφής σε μαθητές σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Περιφέρειας, το σχολικό έτος 2016 – 2017 β) Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του «Ινστιτούτο Prolepsis» γ) Εξουσιοδότηση Περιφερειάρχη υπογραφής της Προγρ. Σύμβασης δ) Ορισμός μελών στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης

Χαρακτηριστικά αναφέρουν:

«Αξιοποιώντας τα δικά σας στατιστικά στοιχεία, που προκύψαν από τα ερωτηματολόγια που συμπλήρωσαν  4009 μαθητές, σημειώνουμε :

Το 47,8% των οικογενειών αντιμετώπιζαν επισιτιστική ανασφάλεια,

Το 19,8% των οικογενειών αντιμετώπιζαν επισιτιστική ανασφάλεια με πείνα.

Στο  57,0% των οικογενειών, τουλάχιστον ένας από τους δύο γονείς δεν είχε εισόδημα,

στο 7,8% των οικογενειών κανένας από τους δύο γονείς δεν είχε εισόδημα.

Στο  5,4% των οικογενειών υπήρχε διακοπή σύνδεσης του ηλεκτρικού ρεύματος κατά το προηγούμενο έτος για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο της μίας εβδομάδας.

7,0% των παιδιών δεν καλύπτονταν από κάποιο ασφαλιστικό ταμείο.

Τα στοιχεία αυτά, αν και έχουν γίνει αντικείμενο επεξεργασίας, επιβεβαιώνουν, σε έναν ορισμένο βαθμό, την οξύτητα του προβλήματος της αυξανόμενης φτώχειας, σαν αποτέλεσμα της ανεργίας και των  αντιλαϊκών πολιτικών που εφαρμόζονται από τις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, στα πλαίσια κατευθύνσεων της Ε.Ε και άλλων σοφών, που βλέπουν το μέλλον με τα μάτια των μονοπωλίων .

Αντιπαρερχόμαστε το ότι στέκεστε στο φαινόμενο της ορθής διατροφής και της πείνας των παιδιών επιφανειακά  και πως δεν αναζητάτε τις αιτίες τους….. Χωρίς να ξεχνάμε πως είσθε συμμέτοχοι στις πολιτικές που οδήγησαν το πράγματα εδώ. Δεν μπορούμε , όμως να αφήσουμε τον συγκεκριμένο απολογισμό ασχολίαστο. Αποδεικνύεται η προσπάθειά σας προσχηματική και   πως αποσκοπεί  στο να δημιουργήσει την εντύπωση πως κάτι κάνετε για την φτωχολογιά, που αυξάνετε καθημερινά και που δοκιμάζεται.

Στέκεστε στην πείνα και την δυστυχία των παιδιών αλλά δεν μιλάτε  για τις αιτίες της.

Καλύπτεται μόνο ένα ελάχιστο μέρος των αναγκών και όχι όλους τους μαθητές που έχουν ανάγκη, προβάλλοντας – μάλιστα – επιδεικτικά τις δραστηριότητες σας

Αξιοποιείται την ΜΚΟ «Ινστιτούτο Prolepsis» και συνεργάζεσθε με το ίδρυμα Νιάρχος, επιχειρώντας να αναδείξετε πως υπάρχουν καλοί άνθρωποι και ευεργέτες που μπορούμε – τάχα – να στηριχτούμε, αφήνοντας, προκλητικά και απαράδεκτα στο απυρόβλητο την κυβερνητική πολιτική και το Υπουργείο Παιδείας που εκ των πραγμάτων είναι υποχρεωμένοι να προσφέρουν συσσίτια σε όλους τους μαθητές, σε όλα τα σχολεία.

Είναι ξεκάθαρο πως προστατεύετε την πολιτική της Κυβέρνησης και της Ε.Ε, στα πλαίσια της διαχείρισης του συστήματος που συνθλίβει την φτωχολογιά. Σε αυτή την βάση θα ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΟΥΜΕ την εισήγηση και ταυτόχρονα θα επιδιώξουμε να παρουσιάσουμε την λογική και τις απόψεις μας στον λαό, στους νέους και τις νέες που θέλουν να ελπίζουν σε ένα καλύτερο αύριο».