Με ένα πρόγραμμα που να θυμίζει την προ- πανδημίας περίοδο θα υποδεχτεί ο Δήμος Καρπενησίου της φετινές Απόκριες. Το φετινό πρόγραμμα θα ξεκινήσει ως είθισται την Τσικνοπέμπτη 16 Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθεί την Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου στην πλατεία Καρπενησίου με το παραδοσιακό γλέντι.

Αναλυτικά το πρωί της Τσικνοπέμπτης, στις 11:00 ο Δήμος Καρπενησίου γιορτάζει παραδοσιακά τη μέρα με τσίκνισμα, κερνώντας νοστιμιές παρέα με κρασί και μουσική στο κτίριο του ΚΑΠΗ.

Την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου ένα μοναδικό αποκριάτικο πάρτι μασκέ θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του ΚΔΑΠ στις 18:00 το απόγευμα, σε συνεργασία με το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Καρπενησίου, για παιδιά ηλικίας 5 -12 ετών. Ενώ την επομένη Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου θα ακολουθήσει το μεγάλο αποκριάτικο πάρτι: «ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ», στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου, στις 18:00 το απόγευμα. Performer- ξυλοπόδαροι – ζογκλέρ- κλόουν και κινούμενες φουσκωτές φιγούρες με την εκφραστική τους τέχνη και τα ακροβατικά- ζογκλερικά τους κόλπα, θα δημιουργήσουν μοναδικά happenings, δίνοντας την ατμόσφαιρα των χρωμάτων και την μεθυστική αίσθηση της Αποκριάς.

Οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων 2ου Δημοτικού Σχολείου & 3ου Δημοτικού Σχολείου Καρπενησίου θα προσφέρουν υπέροχα εδέσματα στους μικρούς μας φίλους.

Είσοδος Ελεύθερη. 

Ακολουθεί Αποκριάτικο STREET PARTY παραμονή του τέλους των Αποκριών, το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου στις 20:00 το βράδυ, στην Οδό Ζηνοπούλου. Μια βραδιά με ρυθμούς που θα ξεσηκώσουν. Η Ζηνοπούλου πεζοδρομείται και μετατρέπεται σε ένα ατελείωτο πάρτι για όλες τις ηλικίες με μουσικές επιλογές από τον Dj’ Νίκο Χαλκούση. Την επομένη Κυριακή 26 Φεβρουαρίου, ανήμερα της τελευταίας μέρας της Αποκριάς στην Κεντρική Πλατεία Καρπενησίου, στις 18:00 το απόγευμα θα γίνει το Κάψιμο του Βασιλιά Καρνάβαλου και συναυλία με τους «BRANDY ΣΟΥΑΡΕ» Ο Δήμαρχος της πόλης θα κάψει τον Βασιλιά Καρνάβαλο στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης.

Η Σαρακοστή ξεκινάει την Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου Κεντρική Πλατεία Καρπενησίου στις 12:00 το μεσημέρι με το καθιερωμένο παραδοσιακό γλέντι για όλους

με τα παραδοσιακά κούλουμα και ορχήστρα. Συμμετέχει ο  Πολιτιστικός Σύλλογος Ενορίας Ευρυτάνων Αγίων «Ο Μάρκος Μπότσαρης» και ο Πολιτιστικός Σύλλογος  Παναγίας Καρπενησίου που θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς και  αποκριάτικα δρώμενα. Πιστοί στα έθιμα της ημέρας θα προσφερθούν πλούσια Σαρακοστιανά εδέσματα,  λαγάνα και κρασί (σε περίπτωση κακοκαιρίας η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί  στη Στεγασμένη Λαϊκή του Δήμου).