Η τελευταία προχθεσινή δημοσκόπηση θέλει το κυβερνών κόμμα να προηγείται από το ΣΥΡΙΖΑ με μια σημαντική διαφορά. Μια δημοσκόπηση που έγινε μέσα σε όλο αυτό τον αναβρασμό του τελευταίου διαστήματος, με τα σκάνδαλα να διαδέχονται το ένα το άλλο και με τα τεράστια προβλήματα διαβίωσης που αντιμετωπίζουν οι πολίτες. Γύρω μας ο κακός χαμός και ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμα με αστική λεπτότητα, διακριτικότητα και πάνω απ’ όλα political correct χαμηλούς τρόπους, στέκεται στο ύψος του, δηλαδή προφανώς στην επιθυμία του να είναι δεύτερο κόμμα. Σε όλη αυτή την αβρότητα ο ‘νέος της παρέας’ Απόστολος Γκλέτσος φαντάζει σαν τρελός να δίνει λίγο ψυχή στην υποτονική επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Λαμία και σε ό,τι αφορά τους δικούς μας ορεσίβιους αριστερούς, βρισκόμαστε σίγουρα στη φάση του Ζεν.

Διαβάσαμε προ ημερών την ανάρτηση του κ. Μπερμπερή μαζί με μια φωτο του κ. Φίλη να κοιμάται στα έδρανα της Βουλής. Το σχόλιο αφορούσε τον έμμεσο σχολιασμό του για την δημοσιοποίηση άλλης μιας φωτογραφίας Έλληνα βουλευτή να κοιμάται στο έδρανα του κοινοβουλίου, του βουλευτή Ευρυτανίας,που δημοσιοποίησε η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ. Μεταξύ άλλων ο κ. Μπερμπερής αναφέρει ότι οι πολιτικοί κρίνονται από το έργο τους και όχι από της όποιες ανθρώπινες ανάγκες τους. Δηλαδή ένας ψηφισμένος βουλευτής τι έργο μπορεί να προσφέρει όταν εν ώρα εργασίας κοιμάται και που φτάνουν άραγε αυτές οι ανθρώπινες ανάγκες που μπορούν να στεγαστούν μέσα στη Βουλή των Ελλήνων. Ήταν ένας καλός υπουργός ο κ. Φίλης; Αν ήταν και αυτός και ο συνεχιστής του κ. Γαβρόγλου, καλοί υπουργοί και είχαν κάνει την αναμόρφωση στην παιδεία, δεν θα την παρέδιδαν έτσι στα ‘δεξιά δόντια’ της κας Κεραμέως. Είναι ένας καλός βουλευτής ο κ. Κοντογεώργος; Τι πρέπει να πούμε ξανά για την κατάντια και την εξαθλίωση του νόμου μας. Ακολούθησε αντίστοιχη ανάρτηση πολιτικού πολιτισμού και από τον κ. Κώτσια, υποθέτω στο πλαίσιο να διαφυλαχτεί ένα πολιτισμένο επίπεδο, απομακρύνοντας από τον λοβό μας τις αναφορές του κ. Κοντογεώργου σε ‘τενεκέδες’ και ‘άεργους’. Είδαμε και λίγες μέρες πιο πριν τις φωτογραφίες της επίσκεψης του κ. Αρβανίτη με τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ στο μέγαρο της Π.Ε. Ευρυτανίας, μαζί με τον κ. Τασιό, να κορδώνονται όλοι μαζί με υπέρμετρη χαρά. Εκεί ήταν θεσμικός ο λόγος, στα έδρανα της βουλής ανθρώπινη ανάγκη…

Χωράει η πραγματικότητά μας τόση ανωτερότητα; Δεν ξέρουμε ή δεν θέλουμε να δούμε το τι συμβαίνει πραγματικά; Ευθύνη για τους πολίτες, διπλή για όσους καταπιάνονται με την πολιτική και τα political correct και οι τρόποι ευγενών δεν χωράνε όταν υπάρχει κατρακύλα. Ο κόσμος θέλει καθαρές κουβέντες, καθαρές εικόνες, καθαρή εξήγηση. Αλλιώς μπερδεύεται. Και μην φοβάστε φίλοι αριστεροί, θα ξανακυβερνήσετε και αυτή τι φορά ίσως να τα πάτε καλύτερα.