Την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου, θα καταβληθούν οι αιτήσεις που έχουν εγκριθεί από τις 20 Δεκεμβρίου 2019 μέχρι τις 15 Ιανουαρίου για το επίδομα παιδιού Α21.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, η πλατφόρμα για το επίδομα παιδιού Α21 για το 2020 θα ανοίξει περίπου μια εβδομάδα μετά την ολοκλήρωση της πληρωμής. Η πλατφόρμα αιτήσεων Α21 για το επίδομα παιδιού, είναι και φέτος προσβάσιμη όπως και πέρυσι μέσω της ιστοσελίδας του ΟΠΕΚΑ (www.opeka.gr) και της ΗΔΙΚΑ (www.idika.gr). Η είσοδος γίνεται με χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης του δικαιούχου στο TAXISnet.

Για τη χορήγηση της δόσης του πρώτου διμήνου 2020 θα ληφθεί υπόψη το συνολικό οικογενειακό εισόδημα που οι δικαιούχοι είχαν το 2018. Από την δεύτερη δόση απαιτείται υποβολή νέας φορολογικής δήλωσης για να ληφθούν υπόψη τα εισοδήματα του 2019, όμως αν και φέτος οι δηλώσεις υποβληθούν μέχρι τέλος Ιουνίου τότε και η δεύτερη δόση θα δοθεί με τα εισοδήματα του 2018.

 Αιτήσεις Α21 για το επίδομα παιδιού 2020 θα υποβάλλονται διαρκώς μέχρι και 15 Ιανουαρίου 2021. Οπότε, αμέσως μετά την εκκαθάριση της καταβολής της πρώτης δόσης για το 2020 η πλατφόρμα θα ενεργοποιηθεί εκ νέου για νέες αιτήσεις. Οι καταβολές θα είναι διμηνιαίες όπως και το 2019.

Τα οικογενειακά επιδόματα δίδονται για ένα ημερολογιακό έτος και ακολούθως ο δικαιούχος πρέπει να επανυποβάλλει νέα αίτηση, ενώ απαραίτητη προϋπόθεση για τη χορήγηση του επιδόματος είναι η υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος κάθε έτος. Για τον υπολογισμό της κατηγορίας ισοδύναμου οικογενειακού εισοδήματος λαμβάνεται υπόψη το εισόδημα που αναφέρεται στο εκκαθαριστικό του τρέχοντος οικονομικού έτους.