Βαρύ πένθος για την τραγωδία στο Καρπενήσι – Το χρονικό του δυστυχήματος

2966

Οι δυο νέοι ταξίδεψαν για την ‘αγκαλιά’ των αγγέλων 

Ανείπωτη θλίψη και βαρύ πένθος ξημέρωσε την Δευτέρα 2 Ιουλίου, για την πόλη του Καρπενησίου και το Μεγάλο Χωρίο, με τον χαμό των δυο νέων στο δυστύχημα που συνέβη την Κυριακή το βράδυ λίγο μετά τις 11 μ.μ.,  και λίγα μέτρα μακριά από την εκκλησία των Ευρυτάνων Αγίων.

Το χρονικό του δυστυχήματος

Όλα δείχνουν ότι παρά τις μηδαμινές στατιστικές πιθανότητες, οι μηχανές των δυο νέων, του 30χρονου Γιάννη Γεωργακόπουλου και του 21χρονου Ηλία Ελευθερίου, συγκρούστηκαν σφοδρά, με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό τους και δυστυχώς τον θάνατό τους μετά από λίγο. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία οι δύο μηχανές μεγάλου κυβισμού κινούνταν σε αντίθετες κατευθύνσεις και συγκρούστηκαν μετωπικά, με τέτοια σφοδρότητα η οποία κατέστρεψε ολοσχερώς τις δυο μηχανές και όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες από το σημείο του δυστυχήματος, μετέτρεψε τη μια σε μια άμορφη μάζα. Η ένταση της σύγκρουσης αναστάτωσε τους περίοικους, οι οποίοι πετάχτηκαν από τα σπίτια του και αντίκρυσαν το τραγικό θέαμα. Αμέσως ειδοποιήθηκε το Αστυνομικό Τμήμα Καρπενησίου, το ΕΚΑΒ και η Πυροσβεστική, που έσπευσαν άμεσα στο σημείο για να παράσχουν τις πρώτες βοήθειες. Ήταν ακριβώς και η στιγμή που οι έντονοι ήχοι από τις σειρήνες των οχημάτων, ακούστηκαν σε όλη την πόλη και το δυσάρεστο νέο άρχισε να μεταδίδεται σε όλη την πόλη.

Οι τραγικές στιγμές στο Νοσοκομείο Καρπενησίου

Οι επόμενες τραγικές στιγμές διαδραματίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου όπου μεταφέρθηκαν οι δυο νέοι βαριά τραυματισμένοι. Εκεί οι γιατροί κατέβαλαν προσπάθειες για να κρατήσουν στη ζωή τους δυο νέους, αλλά οι τραυματισμοί τους ήταν σοβαρότατοι και δεν κατάφεραν να κρατηθούν στη ζωή, χάνοντας τη μάχη λίγη ώρα αργότερα. Πολύ πριν ανακοινωθεί ο θάνατος των δυο νέων, οι χώροι του Γενικού Νοσοκομείου Καρπενησίου, είχαν κατακλιστεί από συγγενείς και φίλους των δύο άτυχων παιδιών. Ανάμεσά του ο Περιφερειάρχης κ. Κώστας Μπακογιάννης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας κ. Αριστείδης Τασιός, ο Δήμαρχος κ. Νίκος Σουλίωτης, που έσπευσαν να συνδράμουν στην κρίσιμη κατάσταση. Οι πρώτες πρωινές ώρες βύθισαν το Καρπενήσι σε βαρύ πένθος, με την είδηση του θανάτου των δυο νέων. Την επομένη οι σωροί των δυο άτυχων νέων μεταφέρθηκαν στην Αθήνα για την τυπική διαδικασία νεκροψίας και τις ιστολογικές εξετάσεις που γίνονται σε αυτές τις περιπτώσεις.