Βιογραφικό υποψήφιου Βουλευτή Νομού Ευρυτανίας κ. Λάππα Κλεομένη

4951

Λάππας Κλεομένης

Υποψήφιος Βουλευτής Νομού Ευρυτανίας με τη Νέα Δημοκρατία

Βιογραφικό
Γεννήθηκα το 1976 στο Καρπενήσι, όπου και μεγάλωσα και συνεχίζω να ζω έως σήμερα. Γονείς μου είναι ο Κώστας και η Λίνα Λάππα. Οι ρίζες καταγωγής μου απλώνονται στα χωριά Κρίκελλο, Κερασοχώρι, Μικρό Χωριό, και Χρύσω Ευρυτανίας. Είμαι παντρεμένος με την εκπαιδευτικό Μάντζαρη Έλενα, με την οποία έχουμε αποκτήσει δύο κόρες.

Σπουδές – Επιστημονική Δράση
Είμαι πτυχιούχος (MSc) Φυσικής Αγωγής και Επιστημών του Αθλητισμού του Ουγγρικού Πανεπιστημίου Φυσικής Αγωγής και πτυχιούχος (BSc) Προπονητικής με ειδίκευση στη μυϊκή ενδυνάμωση του Πανεπιστημίου Semmelweis της Βουδαπέστης.
Είμαι διδάκτωρ (PhD) του Πανεπιστημίου Semmelweis της Βουδαπέστης στο γνωστικό αντικείμενο της «Κοινωνιολογίας του Αθλητισμού», όπου διακρίθηκα ως αριστούχος μετ’ επαίνου.
Το 2013 εξειδικεύτηκα στις αναπτυξιακές διαταραχές παιδιών και εφήβων στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
Επίσης, είμαι τελειόφοιτος μεταπτυχιακών σπουδών (MSc) στην «Οργάνωση και Διοίκηση Αθλητικών Οργανισμών και Επιχειρήσεων» του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Είμαι ιδρυτικό μέλος του Επιστημονικού Ινστιτούτου Διοίκησης Αθλητισμού και ιδρυτικό μέλος του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ευρυτανικών Σπουδών και Ερευνών, μέλος της Διεθνούς Εταιρείας Κοινωνιολογίας (ISSA) καθώς και μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Αθλητικών Σπουδών (EASS). Έχω δημοσιεύσει άρθρα σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά, όπως το European Journal of Sport Sociology, ενώ έχω συμμετάσχει ως εισηγητής σε διεθνή συνέδρια σχετικά με τις Επιστήμες του Αθλητισμού.

Πορεία
Υπηρέτησα τη στρατιωτική μου θητεία ως έφεδρος αξιωματικός στα Τεθωρακισμένα και τις Ειδικές Δυνάμεις.
Από το 2006 έως το 2009 έχω διδάξει ως καθηγητής Φυσικής Αγωγής στο Τ.Ε.Ι Καρπενησίου, στο Ι.Ε.Κ Καρπενησίου, στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, στα προγράμματα Μαζικού Αθλητισμού της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας Αθηνών και στη Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων Καρδίτσας.
Είμαι προπονητής χιονοδρομίας με δίπλωμα και άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.
Σήμερα δραστηριοποιούμαι στο χώρο της άθλησης, διατηρώντας γυμναστήριο προσωπικής εκγύμνασης στο Καρπενήσι.

Πολιτική Δράση
Η πολιτική μου δράση ξεκίνησε το 2010 ως δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Καρπενησίου στο πλευρό του Κώστα Μπακογιάννη. Από το 2011 έως το 2017 διετέλεσα Αντιδήμαρχος με αρμοδιότητες επί θεμάτων Κοινωνικής Προστασίας και Μέριμνας, Δημόσιας Υγείας, Παιδείας, δια Βίου Μάθησης, Πολιτισμού και Αθλητισμού. Από το 2014 έως το 2017 διετέλεσα αναπληρωτής Δήμαρχος επί Δημαρχίας Νίκου Σουλιώτη. Από το 2017 έως τον Ιούνιο του 2019 διετέλεσα Πρόεδρος του δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καρπενησίου, από όπου παραιτήθηκα για να λάβω μέρος στις εθνικές εκλογές ως υποψήφιος βουλευτής του νομού Ευρυτανίας.