Σε ανάρτησή του στα social media ένας ιδιοκτήτης καφενείου στο Αγρίνιο βγάζει «κραυγή αγωνίας» για την επιχείρησή του και όχι μόνο, «μαζεύοντας» σε 795 λέξεις όλα τα προβλήματα που βιώνει ένας επαγγελματίας στο χώρο της εστίασης, αλλά και γενικά.

Όπως αναφέρει ο Βασίλης Μπαλάσκας που διατηρεί καφενείο στο Αγρίνιο εδώ και 32 χρόνια, ενώ ο ίδιος είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του, το κράτος δεν είναι και όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει, απευθυνόμενος στους κυβερνώντες: «Κοιτάξτε λίγο τον άνθρωπο … τον καααθε εργαζόμενο σαν … ΑΝΘΡΩΠΟ!!! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΟΟΟΛΑ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΝΟΥΜΕΡΑ !!!

Το Σύνταγμα λέει ότι: ” Οι Έλληνες είναι ίσοι μεταξύ τους και απέναντι στους νόμους” !!! ΠΟΟΟΟΣΟ ΙΣΧΥΕΙ ΑΥΤΟ ???? Και τι κάνετε εσείς οι κυβερνώντες, όλων των εποχών, για αυτό ???». Μάλιστα, η ανάρτηση του Βασίλη Μπαλάσκα έχει χιλιάδες κοινοποιήσεις και ακόμη περισσότερες χιλιάδες αντιδράσεις στο facebook, όπου αναρτήθηκε. Αναλυτικά όσα επισημαίνει:

«Κύριε κράτος : Έχω καφενείο στο Αγρίνιο, από το 1987 !!! Μέχρι σήμερα, ;eχω δεχτεί πάνω από εκατό φορές ελέγχους, από υπηρεσίες, (εφορία, υγειονομικό, αστυνομία, δήμο κτλ) , και καθημερινά απο τους πελάτες μου!!! Οι ώρες μου μέσα στο καφενείο, είναι γύρω στις 18 με 20 ώρες το 24ωρο !!! Έχω χάσει την προσωπική μου ζωή, για να έχω σωστό μαγαζί και να είμαι εντάξει με τον κόσμο και την κοινωνία!!! Οι συναλλαγές μου με τον κόσμο είναι , 1,30 καφέ , ούζο κρασί, 1,50 αναψυκτικό, 2,50 μπύρα και πολύ σπάνια, 3,00 ευρώ το ουίσκι και με συνοδεία κατιτις, για μεζεδάκι … αμισθί !!! Με αυτά τα λεφτά , είμαι υποχρεωμένος να καλύψω τα έξοδα του μαγαζιού, (αγορά αγαθών, ενοίκιο, ΔΕΗ, νερό, τηλέφωνο, ίντερνετ, συνδρομή για ράδιο και τηλεόραση, ΤΕΒΕ, εφορία, τέλη δήμου, επιμελητήριο, καθαριότητα, ανακαινίσεις … Λογιστή κτλ ) και να μου μείνει και εμένα ένα μεροκάματο !!! ΓΊΝΕΤΑΙ ????????!!!!!!!!!!

Κάθε μέρα , είμαι υποχρεωμένος, να καθαρίζω το μαγαζί μου , τις τουαλέτες από την χρήση των πελατών μου και όχι μόνο , να προσέχω τα πράγματα που αφήνουν οι πελάτες μου, στον χώρο του μαγαζιού και στο ψυγείο, μέχρι να τα ξαναπάρουν, να προσέχω τους παππούδες, τις γιαγιάδες, τους άρρωστους και τα παιδιά και το πρωί, μέχρι να ανοίξουν τα ιατρεία , τα σχολεία , τα μαγαζιά και οι υπηρεσίες και το μεσημέρι μέχρι να ξαναφύγουν για τα χωριά ή τα σπίτια τους !!! Έρχεται το κράτος και μου επιβάλει, φόρους για οτιδήποτε , μου επιβάλει προκαταβολή φόρου , μου επιβάλει να πληρώνω επιμελητήριο , χωρίς να έχω κανένα όφελος, μου επιβάλει στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, του νερού και του τηλεφώνου , διπλάσια ή και παραπάνω χρέη , για να κάνουν κοινωνική πολιτική … αυτοί , με τα δικά μου χρήματα !!! Μου επιβάλει να αγοράσω από την τράπεζα , μηχάνημα … ΒΟS και να μου παίρνει τα χρήματα της δουλειάς μου η … ΤΡΑΠΕΖΑ … !!!!????

Ποιος ο έλεγχος του κράτους , προς τους ελεγκτές και τις συμπεριφορές τους ??? Πως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε εμείς , κακούς ελέγχους και κακές συμπεριφορές κάποιων ??? Κύριε κράτος: Κύριοι τουουου … κράτους : Ελάτε λίγο στην θέση μας !!! Κοιτάξτε λίγο τον άνθρωπο … τον καααθε εργαζόμενο σαν … ΑΝΘΡΩΠΟ !!! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΟΟΟΛΑ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΝΟΥΜΕΡΑ !!! Το Σύνταγμα λέει ότι: ” Οι Έλληνες είναι ίσοι μεταξύ τους και απέναντι στους νόμους” !!! ΠΟΟΟΟΣΟ ΙΣΧΥΕΙ ΑΥΤΟ ???? Και τι κάνετε εσείς οι κυβερνώντες , όλων των εποχών , για αυτό ???». (πηγή: sinidisi.gr)