Αργυρόπουλος Γιώργος

0
9119
Από την παράσταση "To Tέρας", Ιανουαριος'16

Όνομα: Γιώργος Αργυρόπουλος
Τόπος Κατοικίας: Αθήνα, Νέα Κηφισιά
Καταγωγή: Καρίτσα Ευρυτανίας
Ιδιότητα: Ηθοποιός
Αγαπημένο σημείο στην Ευρυτανία: Η Μονή Προυσού
Στάση ζωής: ‘‘Μου αρέσει να συναναστρέφομαι μόνο με καλοπροαίρετους ανθρώπους!’’


Τον Γιώργο με έναν τρόπο τον γνωρίζουμε όλοι… Τον έχουμε δει σίγουρα σε κάποια από τις τηλεοπτικές σειρές που συμμετείχε, αλλά και στα διαφημιστικά σποτ που ήταν το  κεντρικό πρόσωπο… Το παρουσιαστικό του σε πρώτη φάση εξηγεί την επιλογή των τηλεοπτικών παραγωγών. Ευθυτενής και με αρχαιοελληνική ομορφιά ο Γιώργος κατακτά την κάμερα, αλλά βλέποντας το βιογραφικό του ανακαλύπτεις περισσότερα για την αγάπη του για την υποκριτική. Αποφοίτησε από την σχολή υποκριτικής του Θ. Αθερίδη, Ε. Τσολακίδη & Β. Χατζόπουλου στο ‘‘Θέατρο Των Αλλαγών’’. Οι δουλειές σε ποιοτικές και εναλλακτικές θεατρικές παραστάσεις σημαντικές, έχοντας συνεργαστεί με σκηνοθέτες όπως ο Βασίλης Μαυρογεωργίου, ο Ιορδάνης Καλέσης, ο Αντώνης Τολάκης, η Μαρίνα Μέργου κ.α. Στην μικρή οθόνη έχει εμφανιστεί στα σήριαλ  ‘‘Μάλιστα Σεφ’’, ‘‘Συμμαθητές’’, ‘‘Λόλα’’ κ.α. και φυσικά δεν προσπερνάμε την συμμετοχή του σε πολλά διαφημιστικά σποτ, αποτελώντας ένα πολύ αγαπημένο πρόσωπο για τις διαφημιστικές εταιρίες από το 2005 έως σήμερα. Ο Γιώργος με φυσική ρώμη, αγάπη για τα αθλήματα, αλλά εσωτερικές και καλλιτεχνικές αναζητήσεις είναι ένας νέος ηθοποιός που έχει ήδη ανέβει τα πρώτα σκαλοπάτια στον καλλιτεχνικό χώρο επιτυχημένα. Και όταν καταφέρνει να ξεφύγει από το πρόγραμμα της Αθήνας, επισκέπτεται συχνά την Ευρυτανία, με την οποία διατηρεί δυνατούς δεσμούς. Ας γνωρίσουμε λοιπόν ποιος είναι ο Γιώργος Αργυρόπουλος και τι λέει για το χωριό του την Καρίτσα Ευρυτανίας…

Από διαφήμιση της Amstel.
Σαλεπάκι; Ε! με τέτοια ζέστη τι άλλο!

ΕΠ. Πόσο σημαντικοί είναι για σένα οι δεσμοί με τον τόπο καταγωγής σου;
ΑΓ. Γενικά η Ευρυτανία και πιο συγκεκριμένα το χωριό καταγωγής μου η Καρίτσα αισθάνομαι πως είναι πλέον ένα κομμάτι του εαυτού μου! Αν σκεφτούμε ότι ο πατέρας μου Κωνσταντίνος Αργυρόπουλος, ο οποίος μεγάλωσε στην Καρίτσα, όταν έκλειναν  τα σχολεία και έμπαινε σε θερινή αργία ως καθηγητής σε Λύκειο της Αθήνας, μας έπαιρνε όλους οικογενειακώς και μετακομίζαμε στο χωριό. Αυτό σημαίνει πως μέχρι τα 18 μου σχεδόν τρεις μήνες το καλοκαίρι και από δυο εβδομάδες κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα, το ένα τρίτο του χρόνου δηλαδή, το πέρναγα μέσα στην όμορφη φύση της Ευρυτανίας την οποία και θεωρώ τον αγαπημένο μου τόπο! Δεν θα μπορούσα  να την απαρνηθώ ποτέ!

ΕΠ. Υπάρχει κάτι που σου δίνει έμπνευση ή το βάζεις στην καλλιτεχνική σου βαλίτσα όταν έρχεσαι στη Καρίτσα;
ΑΓ. Οπότε έρχομαι στον αγαπημένο μου τόπο καταγωγής παίρνω μαζί μου απίστευτη θετική ενέργεια γεμίζοντας τις μπαταρίες μου ώστε να ανταπεξέλθω στους δύσκολους ρυθμούς της Αθήνας… μέχρι την επόμενη φορά που θα έχω την ευχέρεια να ξανάρθω!

Ε.Π. Περίγραψε μια ξεχωριστή ανάμνηση εκείνων των καλοκαιριών από το χωριό σου…
Α.Γ. Έχω πάρα πολλές, κυρίως καλές, αναμνήσεις από το χωριό μου, αυτό που μου έρχεται στο μυαλό αυτή την στιγμή είναι κάτι παιδικό, όταν είμασταν μικροί με τον αδερφό μου και επιστρέφαμε τα βράδια με το αμάξι των γονιών μου από κάποιο πανηγύρι ή βόλτα και η λαχταρά που είχαμε να δούμε κάποιο ζωάκι αλεπούδες, κουνάβια κ.ά να περνάνε τον δρόμο!

ΕΠ. Θα μπορούσες δυναμικά σε κάποια φάση της ζωή σου να ζεις μόνιμα ή μεγάλες περιόδους στην Ευρυτανία;
ΑΓ. Αν δούμε εκτός των άλλων το πόσο έχει αναβαθμιστεί η Ευρυτανία τα τελευταία χρόνια, την ποιότητα ζωής και το λιγοστό άγχος πιστεύω πως αν με αξιώσει ο Θεός θα ήθελα μελλοντικά να περνάω πολύ περισσότερο  καιρό του χρόνου εκεί και ίσως κάποια μέρα μόνιμα, θα το ήθελα πολύ!

ΕΠ. Ποιοτικές και εναλλακτικές θεατρικές παραστάσεις και διαφημιστικά σποτ. Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι για έναν καλλιτέχνη να τα συνδυάζει;
ΑΓ. Αν αγαπάς την τέχνη και οτιδήποτε κάνεις με την ψυχή σου, τα συνδυάζεις όλα ξεπερνώντας όποια εμπόδια συναντάς και είσαι απλά ευτυχισμένος!

ΕΠ. Σε μια μικρή φράση συνόψισε την στάση σου για την ζωή…
ΑΓ. Μου αρέσει να συναναστρέφομαι μόνο με καλοπροαίρετους ανθρώπους! Αισιοδοξία και θετικότητα σε οτιδήποτε κάνεις και ό,τι σε χαλάει απλά το αφήνεις πίσω σου!