Ο υποψήφιος Δήμαρχος για τη Λαϊκή Συσπείρωση Καρπενησίου, Γιώργος Μπακογιώργος, με μια ανοιχτή επιστολή του απευθύνει δημόσιο ερώτημα προς το Δήμαρχο Καρπενησίου, Νίκο Σουλιώτη, για καταγγελίες δημοτών ότι στον Κλαρωτό υπάρχουν λύματα από σπασμένο αγωγό αποχέτευσης. Ο κ. Μπακογιώργος συνοδεύει το ερώτημά του με φωτογραφικό υλικό από το σημείο και αναφέρει χαρακτηριστικά:  

«Κε Δήμαρχε,

Τις τελευταίες ημέρες γίναμε δέκτες καταγγελιών δημοτών, ότι παραπλεύρως του εγκιβωτισμένου Κλαρωτού και συγκεκριμένα περίπου 50 μέτρα εξωτερικά της Περιφερειακής Οδού έχει σπάσει αγωγός αποχέτευσης και χύνονται λύματα στον Κλαρωτό που φυσικά καταλήγουν στον Καρπενησιώτη!

Πήγαμε στο συγκεκριμένο σημείο και διαπιστώσαμε ότι όντως υπάρχει μεγάλη διαρροή από αγωγό παραπλεύρως του Κλαρωτού, χωρίς να μπορούμε να υποστηρίξουμε με σιγουριά αν πρόκειται για αγωγό ομβρίων ή αποχέτευσης. Πρόκειται για νερό ή λύματα; Όπως και να έχει στην περιοχή επικρατεί έντονη δυσοσμία.

Για του λόγου το αληθές μπορείτε να δείτε σχετικό βίντεο στη διεύθυνση https://www.youtube.com/shorts/VipTNyzIFKM  ενώ σας επισυνάπτουμε και φωτογραφίες.

Θεωρούμε ότι όπως και να έχει θα πρέπει να απαντήσετε ΔΗΜΟΣΙΩΣ για το αν πρόκειται για νερό ή λύματα καθώς και να προβείτε στις απαραίτητες δειγματοληψίες και αναλύσεις.

Καταλαβαίνετε ότι αν ο Δήμος Καρπενησίου επιτρέπει να χύνονται λύματα απευθείας στο ποτάμι ακυρώνεται ουσιαστικά η λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού που με τυμπανοκρουσίες εγκαινιάσατε και που από κοινού με τη μείζονα αντιπολίτευση ιδιωτικοποιήσατε με συνοπτικές διαδικασίες.

Κι αυτό την ίδια ώρα που υπάρχουν καταγγελίες ότι αντίστοιχα προβλήματα με λύματα που χύνονται στα ποτάμια υπάρχουν στη Δομνίστα, στο Μικρό Χωριό και αλλού.

Σε κάθε περίπτωση ο Δήμος θα πρέπει άμεσα να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την επιδιόρθωση της ζημιάς και να εγγυηθεί την προστασία του ποταμιού μας και συνολικά των υδάτων της περιοχής, τα οποία πρέπει να ελέγχονται τακτικά και τα αποτελέσματα αυτών των ελέγχων θα πρέπει να ανακοινώνονται στην ιστοσελίδα του Δήμου.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας και αναμένουμε άμεσα απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα».