Τον καθορισμό των τελών χρήσης κοινοχρήστων χώρων, για υπαίθριο στάσιμο εμπόριο, έτους 2023 αποφάσισε ο Δήμος Καρπενησίου, ενώ παράλληλα αναλογιζόμενος τις ανάγκες του Δήμου αποφάσισε να εκδώσει σχετικές άδειες και να καθορίσει συγκεκριμένες θέσεις για στάσιμο εμπόριο, ώστε να εξυπηρετούνται όλοι οι δημότες από όλες τις Τοπικές Κοινότητες με εμπορεύματα.

Συγκεκριμένα, εκδόθηκαν συνολικά τριάντα δύο (32) άδειες και θέσεις άσκησης υπαίθριου εμπορίου. Οι τιμές των τελών αφορούν τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο. Αναλυτικότερα, όσον αφορά τα ‘’Νωπά αλιευτικά’’ δόθηκαν τρεις θέσεις στις οδούς Παπανικολάου και Αριστοτέλους, Κερκύρας και Χαριλάου Τρικούπη, καθώς και στην οδό Αισώπου στην περιοχή Ευρυτάνων Αγίων δίπλα στο θάλαμο ΟΤΕ με τέλη 130 ευρώ η θέση.

Μία θέση για ‘’Πουλερικά’’ στον Προφήτη Ηλία στον πλάτανο που υπάρχει στην περιοχή που γίνεται η εμποροπανήγυρη με τέλη 35 ευρώ, μία θέση για‘’Πρωτογενή διατροφικά προϊόντα γης’’ στην οδό Αριστοτέλους και Λήμνου (απέναντι από καφετέρια ΑΚΡΟΝ) με τέλη 100 ευρώ  και τρεις θέσεις για ‘’Μικροπωλητές καλαμποκιών και κάστανου’’ στην οδό Νικ. Τσιαμπούλα δίπλα στο παρκινγκ ΤΑΞΙ, στον Πεζόδρομο Κοσμά Αιτωλού και στην οδό Αποδήμων Ευρυτάνων έμπροσθεν πάρκου Κατσαντώνη  με τέλη 200 ευρώ η κάθε θέση.

Οι θέσεις και τα τέλη των καντίνων

Σχετικά με τις καντίνες στην Δ.Ε. Καρπενησίου δόθηκε άδειασε πέντε καντίνες στις οδούς Χαριλάου Τρικούπη και Πανόρμου επί της Χαριλάου
Τρικούπη έναντι Λίντλ, Δημοκρατίας, Πάρκο Αποδήμων Ευρυτάνων, Προπονητικό
Κέντρο και Αμαζόνων αρ. 3, με τέλη ύψους 150 ευρώ η κάθε μία, ενώ στις Τοπικές Κοινότητες δόθηκαν έξι άδειες στην ΤΚ Άγιου Χαράλαμπου στην περιοχή Προφήτης Ηλίας, στην ΤΚ. Κλειτσού ή(Κλειστού) στην περιοχή “Σπίτι Διαβάτη”, στην ΤΚ Καρίτσας στην περιοχή ‘’Λογγάς’’, ΤΚ. Προυσού στην περιοχή Γέφυρα προς “Μαύρη Σπηλιά”, στην ΤΚ. Ροσκάς στην περιοχή “Πάντα Βρέχει” και στην ΤΚ Φουρνάς στην περιοχή “Παλιολογγά” με τέλη ύψους 50 ευρώ η κάθε μία.

Δόθηκαν ακόμη τέσσερις θέσεις για ‘’Πρωτογενή διατροφικάπροϊόντα γης’’ στην ΤΚ Μουζίλου παραπλεύρως της παιδικής χαράς, στην ΤΚ Κλαυσίου στο ρέμα “Μαθέ”, στην ΤΚ. Συγκρέλλου στην είσοδο του χωριού θέση“Παναγιά” και στην ΤΚ Άμπλιανης στην πλατεία δίπλα στο Μνημείο Πεσόντων με τέλη ύψους 130 ευρώ.

Ενώ σχετικά με την πώληση τυποποιημένου μελιού δόθηκαν έξι άδειες στην ΤΚ Προυσού στη θέση Σκαλούλα -Μεσοστέφανο, στην ΤΚ Καρίτσας, Κλαυσίου στο ρέμα “Μαθέ”, στην ΤΚ. Συγκρέλλου στην είσοδο του χωριού θέση
“Παναγιά” και στην ΤΚ Άμπλιανης στην πλατεία δίπλα στο Μνημείο Πεσόντων. Ενώ
σχετικά με την πώληση τυποποιημένου μελιού δόθηκαν έξι άδειες στην ΤΚ Προυσού στη θέση Σκαλούλα -Μεσοστέφανο με τέλη 170 ευρώ, ενώ στην ΤΚ Καρίτσας στη θέση “Μπλολίθια”, στην ΤΚ Νόστιμου στην είσοδο του χωριού που βρίσκεται ηπινακίδα “Αρχή κατοικημένης Περιοχής” και στην είσοδο του χωριού, έναντι οικίας Βασιλικής Στρούτση, στην ΤΚ Δερματίου στη θέση “Τσιούμους”, στην ΤΚ Αγίου Νικολάου στο συνδετήριο δρόμο της Ε.Ο Καρπενησίου Λαμίας με την Τ.Κ 50μέτρα από τον άξονα Ε.Ο και στην ΤΚ Κρικέλλου στη θέση “Αγιοι Θεόδωροι” με τέλη 130 ευρώ. Επίσης δόθηκε και άδεια στην ΤΚ Προυσού στη θέση Μερμηγκέϊκα για μικροπωλητή κατηγορίας (Ε) “Βιομηχανικά είδη” με τέλη ύψους 250 ευρώ.