Ο Δήμος Αγράφων παρέλαβε τρόφιμα αξίας 2.641,47 κατόπιν δωρεάς του Κοινωφελούς  Ιδρύματος  Σταύρος Νιάρχος με σκοπό μια μικρή  ανακούφιση των δημοτών που επλήγησαν από τον Covid19, σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Συγκεκριμένα οι δημότες οι οποίοι διατηρούν επιχειρήσεις π.χ. εστίασης, ενοικιαζόμενα δωμάτια, καφενεία κ.α. και έκλεισαν τα μαγαζιά τους το διάστημα του lockdown (Μάρτιος  έως και  Μάϊο 2020 και Νοέμβριος του 2020)  καθώς και οι  εργαζόμενοι οι οποίοι θα εργαζόντουσαν εποχιακά (season) και δεν εργάστηκαν για τον ίδιο λόγο δύναται να αιτηθούν για την παραλαβή τροφίμων. Η παραλαβή τροφίμων θα πραγματοποιηθεί εφάπαξ μια φορά στους δημότες.

Από τη Δευτέρα 16/11/2020 έως και την Παρασκευή 27/11/2020 οι δυνητικά δικαιούχοι του προγράμματος μπορούν να βρουν την αίτηση στο site του δήμου https://agrafa.gr να την κατεβάσουν και έπειτα μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά να τα αποστείλουν είτε ηλεκτρονικά στο email: e.stathopoulou@0929.syzefxis.gov.gr είτε  να τα αποστείλουν  ταχυδρομικά  στη διεύθυνση : Κέντρο  Κοινότητας  Δήμου  Αγράφων, Δυτική Φραγκίστα, τ.κ. 36071.

Η παραλαβή των προϊόντων θα γίνει αυτοπροσώπως με την επίδειξη της Αστυνομικής Ταυτότητας  τηρουμένων όλων των υγειονομικών μέτρων προστασίας στο Κέντρο Κοινότητας στη Δυτική Φραγκίστα.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ:

  1. Έγγραφο που να αποδεικνύει απόλυση ή αναστολή εργασίας κατά την περίοδο της πανδημίας.
  2. Φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου
  3. Πιστοποιητικό Οικογενειακής κατάστασης
  4. Ατομικό Εκκαθαριστικό Εφορίας και Φορολογική Δήλωση Ε1, έτους 2019.
  5. Βεβαίωση Ανεργίας ανανεωμένη (φωτοτυπία )
  6. Πρόσφατο Λογαριασμό ΔΕΗ ή ΟΤΕ (φωτοτυπία)

Οποιοδήποτε άλλο έγγραφο κρίνεται αναγκαίο (π.χ. κάρτα ανεργίας, πιστοποιητικό       αναπηρίας ή ΚΕΠΑ σε ισχύ )  μπορείτε να το προσκομίσετε στην υπηρεσία .

Η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας Δημόσιας Υγείας & Αθλητισμού, Νταλαφούρα Σωτηρία αναφέρει για το θέμα: «Ευχαριστούμε θερμά την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) για την σημαντική πρωτοβουλία καθώς βέβαια και  το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για τη στήριξη στους πολίτες του Δήμου Αγράφων οι οποίοι αντιμετωπίζουν  πρωτόγνωρες συνθήκες υγειονομικής και οικονομικής κρίσης».