Διαπρέπει ο Ευρυτάνας δρομέας Μάρκος Γκούρλιας

5391

Ο πιο ελπιδοφόρος Έλληνας δρομέας μέσων αποστάσεων Μάρκος Γκούρλιας έχει καταγωγή από την Ευρυτανία, την οποία τιμά σε κάθε ευκαιρία. Μάλιστα προπονείται αρκετές φορές στο αθλητικό κέντρο Καρπενησίου υπό τις οδηγίες του προπονητή του Δημήτρη Θεοδωρίδη.

Ο 22χρονος είναι μέλος της Εθνικής ομάδας στίβου, την εκπροσωπεί σε μεγάλες διρογανώσεις και έχει κατακτήσει αρκετά Πανελλήνια μετάλλια. Ανήκει στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης.

Ο Γκούρλιας την Κυριακή(3/6) πέτυχε μια μεγάλη επιτυχία, καθώς στον αγώνα 3 χιλιομέτρων στη Γάνδη στο Putbos Memorial Leon Buyle κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με 8:00:31(4η καλύτερη φετινή επίδοση στην Ευρώπη). Έκανε ατομικό ρεκόρ μέρος στα 3.000 μ., κατεβάζοντας κατά 15 δευτερόλεπτα την προηγούμενη του επίδοση από το 2015.

Έδειξε ότι είναι σε εξαιρετική κατάσταση, στοχεύοντας να βελτιώσει το ρεκόρ του και στα 5 χιλιόμετρα, τρέχοντας κάτω από τα 14 λεπτά και αλλάζοντας αγωνιστικό επίπεδο. Τον προηγούμενο διάστημα προπονήθηκε στο Μαρόκο και το μέλλον του προδιαγράφεται λαμπρό στον Ελληνικο αθλητισμό.