Διεθνή διάκριση για τον Ευρυτάνα Γιάννη Αθανασίου.

2295

 

Την Διεθνή διάκριση και την εργασία του στο αντικείμενο της εξέλιξης των Μουσείων, με το βραβείο ‘Emerging Scholar Award’, απέσπασε ο Ευρυτάνας Γιάννης Αθανασίου στην Γρανάδα της Ισπανίας. Ο κ. Αθανασίου ήταν ο μοναδικός Έλληνας που βραβεύτηκε στο φετινό 11ο παγκόσμιο συνέδριο ‘International Conference on the Inclusive Museum’, που πραγματοποιήθηκε στις 6 με 8 Σεπτεμβρίου, συμμετέχοντας με την πανεπιστημιακή του ιδιότητα ως υποψήφιος διδάκτορας, ομιλητής και συντονιστής.


 Το Διεθνές Συνέδριο της Γρανάδας με ερευνητικό αντικείμενο, το Περιεκτικό Μουσείο, συγκεντρώνει κάθε χρόνο  ηγέτες στον τομέα, καθώς και αναδυόμενους μελετητές, που ταξιδεύουν στο συνέδριο από όλες τις γωνιές του πλανήτη και αντιπροσωπεύουν ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών κλάδων και προοπτικών. Κάθε χρόνο, ο οργανισμός συγκεντρώνει ακαδημαϊκούς, ερευνητές και μελετητές, παγκοσμίου εμβέλειας και βραβεύει νέους αναδυόμενους επιστήμονες. Στόχος η διερεύνηση του μελλοντικού ρόλου των μουσείων, με ιδιαίτερη έμφαση στο πώς μπορούν να γίνουν πιο περιεκτικά και να γίνουν πιο φιλικά και ανοικτά στην κοινωνική ένταξη και ενσωμάτωση ευπαθών ομάδων κοινού.


Το βραβείο του Research Network of the Inclusive Museum στο Πανεπιστήμιο της Γρανάδας, στον κ. Αθανασίου αφορά την συνεισφορά του στο συγκεκριμένο κλάδο με την πρότυπη διδακτορική του έρευνα σχετικά με την χρήση της ιστορικής κληρονομιάς  στην ενσωμάτωση κοινωνικά αποκλεισμένων νέων στο χώρο των μουσείων. Η διάκριση είναι τιμητική και σημαντική πριν την ολοκλήρωση του διδακτορικού του τίτλου και αναγνώριση της δουλείας του. Ο Ευρυτάνας επιστήμονας ζει και εργάζεται μόνιμα στο Λανδίνο, συνδυάζοντας στην καθημερινή του εργασία την υποστήριξη παιδιών, νέων και αδύναμων, σε διάφορες εκκλησίες στην Αγγλία, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της διδακτορικής διατριβής του, αλλά και την εθνογραφική έρευνα που κάνει.