Σε συνεργασία οι Σύλλογοι Βαλαώρας και Ραπτοπούλου με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καρπενησίου

Την έναρξη δωρεάν μαθημάτων Παραδοσιακών Χορών στη Βαλαώρα και το Ραπτόπουλο ανακοίνωσε ο Δήμος Αγράφων, ξεκινώντας έτσι μια σημαντική συνεργασία του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρπενησίου με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ραπτοπούλου, το Σύλλογο Γυναικών και τον Οικοτουριστικό Σύλλογο Βαλαώρας. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, 18-19 Μαρτίου.

Σε ανάρτησή του ο Δήμαρχος Αλέξης Καρδαμπίκης αναφέρει:

«Στη σημερινή εποχή, ο Πολιτισμός καθίσταται αναγκαίος όσο ποτέ αφού αποτελεί για τις τοπικές κοινωνίες καθοριστικό παράγοντα κοινωνικής συνοχής και συνδέει άρρηκτα την ατομική με τη συλλογική ταυτότητα. Έτσι ο Δήμος Αγράφων κάνοντας ουσιαστικά βήματα προς την εξωστρέφεια, αξιοποιεί δράσεις πολιτισμού, όπως τη συνεργασία μας με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καρπενησίου, που με την υποδειγματική δουλειά τους θα διαμορφώσουν ένα νέο πλαίσιο συνεργασίας με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Ραπτόπουλου, Οικοτουριστικο σύλλογο Βαλαώρας, τον Σύλλογο Γυναικών Βαλαώρας όπου η ερασιτεχνική δημιουργία θα συναντά την πολιτιστική έκφραση κ τη συλλογική δράση.

Από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, θα παραδίδονται μαθήματα παραδοσιακών χορών μεταλαμπαδεύοντας στους νέους χορευτές μας το μήνυμα ότι ο χορός δεν είναι μόνο κίνηση, διότι μαζί με τις χορευτικές κινήσεις θα δίνονται ποικίλες πληροφορίες για τη φορεσιά, τη μουσική, την περίσταση και άλλα στοιχεία που συνδέονται με τον εκάστοτε χορό. Προσδοκία μας το επόμενο διάστημα η παρούσα πολιτιστική δράση, να αποτελέσει εφαλτήριο για τη συνέχιση ανάλογων Πολιτιστικών Δράσεων και σε άλλα χωριά του Δήμου μας».