Δωρεάν μαθήματα φωτογραφίας στο Δήμο Καρπενησίου

2480

Μια μοναδική ευκαιρία θα δοθεί στους δημότες του Δήμου Καρπενησίου για να ‘μυηθούν’ στα μυστικά της ψηφιακής φωτογραφίας. Την Δευτέρα 6 Μαΐου 2019 στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο φωτογραφίας με τίτλο «Από την camera Οbscura στην ψηφιακή φωτογραφία». Υπεύθυνος του έργου είναι ο φωτογράφος κ. Μάριος Αποστόλου. Στόχος του φωτογραφικού σεμιναρίου είναι να δημιουργηθεί (τρίμηνο) τμήμα της αναλυτικής εκμάθησης φωτογραφίας αρχαρίων, με φωτογραφικές εξορμήσεις για εξάσκηση, έπειτα από την θεωρητική κατάρτιση και τέλος να πραγματοποιηθεί έκθεση φωτογραφίας των εκπαιδευόμενων στις γιορτές του δάσους. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Η παρουσίαση θα περιλαμβάνει  δύο μέρη:

1ο μέρος

Η εξέλιξη της φωτογραφίας από την αρχαιότητα μέχρι την σημερινή τεχνολογία. Θα παρουσιαστούν τα βήματα εξέλιξης και θα γίνει αναφορά σε μεγάλους φωτογράφους – Ελλήνες και ξένους –παλαιότερους και σύγχρονους.

2ο μέρος

Η αισθητική του κάδρου, οι κανόνες που την καθορίζουν, η επιρροή και η σχέση της φωτογραφίας με τη ζωγραφική.

Για δήλωση συμμετοχών για την παρακολούθηση του φωτογραφικού σεμιναρίου, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν  μέχρι: την Παρασκευή 3 Μάϊου, στο τηλ. 6980556464  με τον κ. Μάριο Αποστόλου -Φωτογράφο, υπεύθυνο εκπαίδευσης.