Δωρεά των επιφανών Ευρυτάνων Ελένης Καρκαζή – Πουρνάρα και Νικόλαου Πουρνάρα για τον Άγιο Λεωνίδη

6520

Ευχαριστήρια επιστολή Μπακογιάννη

Ο κ. Μπακογιάννης σε παλαιότερη συνάντηση με τον κ. Νικόλαο Πουρνάρα και την κ. Ελένης Καρκαζή – Πουρνάρα

 

 

 

 

 

Ένα άγνωστο στοιχείο των συντονισμένων προσπαθειών που γίνονται για την ανάδειξη του ιστορικού μνημείου της Παλαιοχριστιανικής εκκλησίας του Αγίου Λεωνίδη Κλαυσίου, από την πλευρά της Περιφέρειας Στερεάς και του ίδιου του Περιφερειάρχη κ. Κώστα Μπακογιάννη, με την χθεσινή επιστολή ο υπογράφει ο ίδιος ο Περιφερειάρχης, προς τους επιφανής Ευρυτάνες και ευεργέτες κ. Ελένης Καρκαζή – Πουρνάρα και Νικόλαου Πουρνάρα. Ο λόγος η οικονομική αλλά και ηθική υποστήριξη του Καθηγητή Ιατρικής κ. Πουρνάρα και της αδερφής του κ. Ελένης Καρκαζή – Πουρνάρα, προκειμένου να ολοκληρωθεί η μελέτη για την κατασκευή στεγάστρου προστασίας του σπουδαίου μνημείου της Ευρυτανίας και να αναδειχθεί η ιστορική και πολιτιστική του αξία.

Συγκεκριμένα η επιστολή του κ. Κώστα Μπακογιάννη αναφέρει:

‘‘Αγαπητή κυρία και αγαπητέ κύριε Πουρνάρα,

Με την επιστολή μου αυτή, επιτρέψτε μου να εκφράσω τις θερμές μας ευχαριστίες για τη δωρεά προς την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας της αρχιτεκτονικής μελέτης για το έργο: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΕΛΥΦΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΑΛΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΑΓΙΟΥ ΛΕΩΝΙΔΗ ΚΛΑΥΣΙΟΥ», επί τη ευκαιρία της αποδοχής αυτής από την Οικονομική Επιτροπή της Δευτέρας 2 Ιουλίου 2018.

Όταν ενάμιση χρόνο πριν επικοινωνήσατε μαζί μας και εκφράσατε την πρόθεσή σας να βοηθήσετε με οποιονδήποτε τρόπο τον τόπο σας, πραγματικά εξεπλάγην. Στα τόσα χρόνια ενασχόλησής μου με την αυτοδιοίκηση είναι πολύ λίγες οι περιπτώσεις ιδιωτών που εκφράζουν με τόση θέρμη την θέληση τους να συμβάλουν στην ανάπτυξη του τόπου τους.  Η χρηματοδότηση της μελέτης για την ανάδειξη της Παλαιοχριστιανικής Βασιλικής του Αγίου Λεωνίδη Κλαυσίου, του σημαντικότερου αρχαιολογικού μνημείου της Ευρυτανίας, αποτελούσε ένα έργο τιτάνιο για τα δεδομένα της δημόσιας διοίκησης, με τις τρομερές και χρονοβόρες διαδικασίες που προβλέπει η νομοθεσία μας, με πολλές εμπλεκόμενες Υπηρεσίες (Δήμος, Περιφέρεια, Δασαρχείο, Εφορεία Αρχαιοτήτων, Υπουργείο Πολιτισμού) και φυσικά, με σημαντικό κόστος. Η δική σας οικονομική συνδρομή, μας έδωσε τα απαραίτητα εργαλεία και το έναυσμα να προχωρήσουμε απρόσκοπτα προς τον τελικό στόχο. Παράλληλα, το συνεχές ενδιαφέρον που επιδείξατε και η προσωπική σας επικοινωνία με τις υπηρεσίες και τους μελετητές καθ’ όλη την διάρκεια της σύνταξης της μελέτης, υπήρξαν συγκινητικά και όπλισαν όλους εμάς με δύναμη και κουράγιο προκειμένου να επιμείνουμε στη συνέχιση αυτού του έργου, να παλέψουμε και να προχωρήσουμε παρά τις πολλές αντιξοότητες. Το τελικό αποτέλεσμα δικαιώνει τις προσπάθειες όλων. Σήμερα, έχουμε στα χέρια μας μία πλήρη και εμπεριστατωμένη μελέτη και μία πρόταση με γνώμονα την προστασία και την ανάδειξη του μνημείου και απώτερο στόχο την ευρύτερη τουριστική και πολιτιστική ανάπτυξη της Ευρυτανίας. Έχουμε δε εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση του έργου από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, γεγονός που μας επιτρέπει να εκφράζουμε τη βεβαιότητά μας για την άμεση υλοποίηση του, αλλά και να μοιραζόμαστε τον ενθουσιασμό μας για την προσεχή εκπλήρωση ενός κοινού οράματος όλων των Ευρυτάνων. Με αυτά τα λίγα λόγια και διερμηνεύοντας τα συναισθήματα όλων των συμπατριωτών μας, σας ευχαριστώ για ακόμη μία φορά για την αγάπη, το έμπρακτο ενδιαφέρον και την αφοσίωση σας στον τόπο σας και θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι τόσο η δωρεά σας, όσο και οι προσωπικές σας προσπάθειες, θα πιάσουν τόπο.’’