Λίγες ημέρες μετά την τοποθέτηση αυτόματου μηχανήματος ανάληψης στο Κερασοχώρι, η Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας φαίνεται αποφασισμένη να περικόψει ή και να διακόψει τη λειτουργία του Γραφείου συναλλαγών της στο Ραπτόπουλο του Δήμου Αγράφων. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ το κατάστημα της ΕΤΕ στο Ραπτόπουλο, το οποίο πολύ συχνά ήταν υποψήφιο να κλείσει τα τελευταία χρόνια, θα λειτουργεί πια μόνο δύο ημέρες την εβδομάδα.

Μπροστά στις εξελίξεις για τη λειτουργία του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας Ραπτοπούλου, επιστολή στον Πρόεδρο ΔΣ κ.Μιχαηλίδη Κωνσταντίνο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΤΕ, κ.  Μυλωνά  Παύλο, έστειλε ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Αλέξανδρος Καρδαμπίκης, με κοινοποίηση στο Βουλευτή Ευρυτανίας κ.Κοντογεώργο Κωνσταντίνο, τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Σπανό Φάνηκαι τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας κ. Τασιό Αριστείδη.

Χαρακτηριστικά στην επιστολή αναφέρει:

«Κύριε Πρόεδρε,

Κύριε Διευθύνοντα Σύμβουλε,

Πληροφορηθήκαμε σήμερα δυσάρεστες εξελίξεις για τη λειτουργία του καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στο Ραπτόπουλο, αφού σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε, πρόκειται να λειτουργεί μόνο δύο ημέρες την εβδομάδα.

Η Διοίκηση της τράπεζας για την απόφασή της, επικαλείται το λειτουργικό κόστος, τις ελάχιστες  συναλλαγές και την παντελή έλλειψη εσόδων. Είμαστε πεπεισμένοι ότι το συγκεκριμένο κατάστημα κατά την τριακονταετή σχεδόν λειτουργία του, εξυπηρετούσε τις συναλλακτικές ανάγκες των κατοίκων της δυσπρόσιτης και απομονωμένης περιοχής, χωρίς οικονομικά κριτήρια, παρά μόνο με κοινωνικά.

Στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης παρακαλούμε τη Διοίκηση της Τράπεζας να εξακολουθήσει την απρόσκοπτη λειτουργία του καταστήματος ως έχει.

Λάβετε υπόψη ότι τα πλησιέστερα καταστήματα ( Καρπενησίου, Αγρινίου, Αμφιλοχίας και Μουζακίου) απέχουν περί τα 100 χιλιόμετρα και χρονικά  περίπου 2 ώρες. Το συγκεκριμένο κατάστημα είναι το μοναδικό που λειτουργεί στο Δήμο Αγράφων και η πλειονότητα των κατοίκων και βεβαίως ο Δήμος μας είναι αποκλειστικοί πελάτες. Αυτή τη χρονική περίοδο τα ΜΑΚΡΟ μεγέθη της οικονομίας εμφανώς επανακάμπτουν και οι ισολογισμοί προφανώς θα βελτιωθούν. Το αρνητικό ισοζύγιο του καταστήματος Ραπτοπούλου, ελπίζουμε να μην επηρεάσει τα συνολικά αποτελέσματα της τράπεζας και να σας επιτρέψει την «καθ’ υπέρβαση» λειτουργία του καταστήματος καθημερινά.

Τα στοιχεία των επιχειρήσεων του Δήμου (Ξενοδοχεία, Καταστήματα Εστίασης, Αρτοποιίας, Φαρμακεία, Γεωπονικά και Κτηνοτροφικά είδη, Βενζινάδικα κ.α.) θα  πληγούν περισσότερο καθόσον οι συναλλαγές με επιταγές γίνονται μόνο στον γκισέ.

Κύριε  Πρόεδρε και Κύριε Διευθύνοντα Σύμβουλε,

Είμαστε ευγνώμονες για την πολυετή  παρουσία της Εθνικής Τράπεζας στην Δυτική Ευρυτανία και σας  παρακαλούμε και αυτή τη φορά, να ακούσετε την τοπική κοινωνία μας και να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες για  την απρόσκοπτη παρουσία της ΕΤΕ  και στο μέλλον».