Εγκαινιάστηκε ο συμμετοχικός προϋπολογισμός από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

3901

Την έναρξη λειτουργίας μιας καινοτόμου πλατφόρμας ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης. Την πρωτοπόρο διαδικτυακή πλατφόρμα του συμμετοχικού προϋπολογισμού, στο πλαίσιο της Έξυπνης Περιφέρειας εγκαινίασε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ο ίδιος ο Περιφερειάρχης ανέλυσε τον τρόπο με τον οποίο οι πολίτες μπορούν να συμμετέχουν στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για την πλατφόρμα που θα συνδεθεί με τη νέα, διαδραστική ιστοσελίδα της Περιφέρειας, όπου όλοι οι πολίτες μπορούν να επιλέγουν ποιες δράσεις, από αυτές που προτείνει η Περιφέρεια, πρέπει να χρηματοδοτηθούν και να υλοποιηθούν. Με αυτό τον τρόπο οι πολίτες θα έχουν την δυνατότητα να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Παράλληλα, κάθε πολίτης, έχει τη δυνατότητα να προτείνει δράσεις αλλά και να παρακολουθεί που πηγαίνουν τα χρήματά του.
Είναι ακόμη μία προσπάθεια της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, όπως εξήγησε ο κ. Μπακογιάννης, να υπάρξει πλήρης διαφάνεια για τα οικονομικά της δεδομένα αλλά και για τον τρόπο που λειτουργεί. Δίνει επίσης την δυνατότητα σε όλες τις υπηρεσίες να έχουν εικόνα για τις άμεσες ανάγκες των πολιτών και την προτεραιότητα που πρέπει να δίνεται στις δράσεις της Περιφέρειας.
«Είναι ένας συνδετικός κρίκος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τους πολίτες. Ταυτόχρονα, για εμάς, αποτελεί ένα βασικό εργαλείο επικοινωνίας με όλους τους πολίτες. Μπορούμε να βλέπουμε, να σχεδιάζουμε και να υλοποιούμε με διαφανείς διαδικασίες. Έτσι επιτυγχάνεται η συμμετοχή του πολίτη αλλά και η εμπιστοσύνη του προς τον δήμαρχο, τον περιφερειάρχη και κάθε στέλεχος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» τόνισε ο κ. Μπακογιάννης. Η πλατφόρμα λειτουργεί σε αυτή τη διεύθυνση: https://pbplatform.crowdapps.net/sterea/