Εγκρίθηκαν τα νέα έργα ύψους 15,16 εκατ. € της ΠΕ Ευρυτανίας

3143

Τα έργα που αντιστοιχούν στο Δήμο Καρπενησίου

Έγκριση έλαβαν τα νέα έργα που αποφασίστηκαν από το Περιφερειακό Συμβούλιο του Σεπτεμβρίου με συνολικό προϋπολογισμό 15.155.800,00 €. Οι αναπτυξιακές παρεμβάσεις για τον Νομό Ευρυτανίας που πραγματοποιεί η Περιφερειακή Αρχή του Κώστα Μπακογιάννη συνεχίζονται, καθώς τις προηγούμενες μέρες εκδόθηκε από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης η έγκριση της σχετικής Συλλογικής Απόφασης Έργων Περιφέρειας (ΣΑΕΠ 066). Το Τεχνικό αυτό πρόγραμμα είναι προϊόν των δημοσίων διαβουλεύσεων που έγιναν τον περασμένο Αύγουστο οπότε και καθορίστηκαν οι προτεραιότητες και τα θέματα που έπρεπε να αντιμετωπιστούν, και περιλαμβάνει σημαντικές παρεμβάσεις σε όλο τον Νομό και σε διαφόρους τομείς, Τουρισμό, Παιδεία, Πρόνοια, Πολιτισμό, Αθλητισμό, Περιβάλλον, Πολιτική Προστασία καθώς και έργα οδοποιίας.
Οι αποφάσεις για τις εντάξεις των έργων είχαν ληφθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο του Σεπτεμβρίου μετά από σχετικές προτάσεις του Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας κ. Αριστείδη Τασιού και τις εισηγήσεις του Περιφερειάρχη κ. Κώστα Μπακογιάννη.

ΕΡΓΑ ΟΔΟΙΠΟΙΙΑΣ
«Αποκατάσταση Βλαβών – Τεχνικά – Ασφαλτοστρώσεις δημοτικού οδικού δικτύου Δήμου Καρπενησιού» προϋπολογισμού 400.000,00 €. Το έργο αφορά σε αποκατάσταση βλαβών, σημειακές παρεμβάσεις με την κατασκευή τεχνικών έργων (κυβωτοειδής οχετοί, σωληνωτοί οχετοί, ρείθρα, κλπ) και ασφαλτοστρώσεις στο οδικό δίκτυο του Δήμου Καρπενησίου,
«Βελτίωση οδικού δικτύου Μεγάλο Χωριό – Λακκώματα – Καλλιακούδα (Α φάση)», προϋπολογισμού 550.000,00 €. Το έργο αφορά σε διαπλατύνσεις, κατασκευή τεχνικών και ασφαλτοστρώσεις στο οδικό δίκτυο Μεγάλο Χωριό – Λακκώματα – Καλλιακούδα μιας τουριστικής διαδρομής που οδηγεί σε εγκαταστάσεις παιδικών κατασκηνώσεων και προς την περιοχή των Δολιανών και του Φαραγγιού ¨Πάντα Βρέχει.
«Προστασία Πρανών ΕΟΔ Καρπενησιού – Προυσσού (β φάση)», προϋπολογισμού 700.000,00 €. Το έργο αφορά στην κατασκευή συρματοπλεγμάτων και τοιχίων αντιστήριξης για την προστασία του οδικού δικτύου από βραχοπτώσεις και συγκράτησης των πρανών στο Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο Καρπενήσι – Προυσσός,
«Βελτίωση οδικού δικτύου Διπόταμα – Καστανούλα – Καστανιά», προϋπολογισμού 150.000,00 €. Το έργο αφορά στην βελτίωση του οδικού δικτύου Διπόταμα – Καστανούλα – Καστανιά με διαπλατύνσεις και κατασκευή τεχνικών
«Βελτίωση οδικού δικτύου Άγιος Ανδρέας – Καλλιθέα», προϋπολογισμού 120.000,00 €. Το έργο αφορά στην βελτίωση του οδικού δικτύου Άγιος Ανδρέας – Καλλιθέα με διαπλατύνσεις, κατασκευή τεχνικών και ασφαλτοστρώσεις
«Αποκατάσταση Βλαβών – Τεχνικά – Ασφαλτοστρώσεις οδικού δικτύου Καρπενήσι – Άγιος Νικόλαος», και προϋπολογισμού 200.000,00 €. Το έργο αφορά στην αποκατάσταση βλαβών, κατασκευή τεχνικών και ασφαλτοστρώσεις στο οδικό δίκτυο Καρπενήσι – Άγιος Νικόλαος
«Τεχνικά – Ασφαλτοστρώσεις οδικού δικτύου Καρπενήσι – Βουτύρο (β φάση)», προϋπολογισμού 150.000,00 €. Το έργο αφορά στην αποκατάσταση βλαβών, κατασκευή τεχνικών και ασφαλτοστρώσεις στο οδικό δίκτυο Καρπενήσι – Βουτύρο.
«Βελτίωση οδικού δικτύου Αρέντα – Καταβόθρα», προϋπολογισμού 200.000,00 €. Το έργο αφορά στην βελτίωση του οδικού δικτύου Αρέντα – Καταβόθρα με διαπλατύνσεις, κατασκευή τεχνικών
«Βελτίωση οδικού δικτύου Διάσελα – Ζυγός – Ανω Εσοχώρια», προϋπολογισμού 100.000,00 €.
«Βελτίωση οδικού δικτύου Χούνη – Αλέστια», προϋπολογισμού 100.000,00 €.
«Βελτίωση οδικού δικτύου Βελωτά – Εσοχώρια», και προϋπολογισμού 100.000,00€.
«Βελτίωση οδικού δικτύου Ασπρόπυργος – Ζυγός – Διάσελα», προϋπολογισμού 200.000,00 €.

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
«Αξιοποίηση – Εκσυγχρονισμός Κτηρίων & Εγκαταστάσεων Αθλητικού Κέντρου Καρπενησίου», προϋπολογισμού 2.344.800,00 €. Το έργο αφορά στην αξιοποίηση και τον εκσυγχρονισμό Κτηρίων & Εγκαταστάσεων Αθλητικού Κέντρου Καρπενησίου.
«Βελτίωση Εγκαταστάσεων Εθνικού Δημοτικού Σταδίου Καρπενησίου – Κατασκευή Στεγάστρου κερκίδων», προϋπολογισμού 280.000,00 €.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ – ΠΑΙΔΕΙΑ
«Συντήρηση – Αναβάθμιση εγκαταστάσεων Συνεδριακού Κέντρου Καρπενησίου & Μαθητικής Εστίας», προϋπολογισμού 700.000,00 €. Το έργο αφορά στην βελτίωση των εγκαταστάσεων του Συνεδριακού Κέντρου Καρπενησίου και της Μαθητικής Εστίας με εργασίες στις κτηριακές εγκαταστάσεις των κτηρίων αλλά και στον εξοπλισμό.
«Συντήρηση – Αξιοποίηση Δημοτικών Κτηρίων Δήμου Καρπενησίου», προϋπολογισμού 400.000,00 €. Το έργο αφορά στην συντήρηση και αξιοποίηση συγκεκριμένων Δημοτικών Κτηρίων με εργασίες στις κτηριακές εγκαταστάσεις των κτηρίων αλλά και στον εξοπλισμό για δημιουργία χώρων πολιτισμού και τουρισμού.
«Συντήρηση – Αναβάθμιση Κτηριακών Εγκαταστάσεων ΕΠΑΛ» προϋπολογισμού 390.000,00 €. Το έργο αφορά στην συντήρηση και την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του Ενιαίου Επαγγελματικού Λυκείου Καρπενησίου, ενός ιδιαίτερα επιβαρυμένου σχολικού κτηρίου, το οποίο έχει τουλάχιστον μια 8ετία να συντηρηθεί και είναι και το μόνο τεχνικό λύκειο στο Νομό.
«Ανάπλαση Γέφυρας Καμάρας Δομιανών και περιβάλλοντος χώρου», προϋπολογισμού 165.000,00 €. Το έργο αφορά στην αναστύλωση, ανάπλαση και ανάδειξη της παραδοσιακής πέτρινης γέφυρας που βρίσκεται στον παραδοσιακό οικισμό των Δομιανών και έχει κηρυχθεί ως διατηρητέο μνημείο.
«Συντήρηση – Αξιοποίηση Δημοτικών Κτηρίων Δήμου Καρπενησίου», προϋπολογισμού 400.000,00 €. Το έργο αφορά στην συντήρηση και αξιοποίηση συγκεκριμένων Δημοτικών Κτηρίων με εργασίες στις κτηριακές εγκαταστάσεις των κτηρίων αλλά και στον εξοπλισμό για δημιουργία χώρων πολιτισμού και τουρισμού.

ΠΡΟΝΟΙΑ
«Κατασκευή κτηρίου για την στέγαση Κέντρου Διημέρευσης ΑΜΕΑ», προϋπολογισμού 380.000,00 €. Το έργο αφορά στην δημιουργία Κέντρου φιλοξενίας και φροντίδας σε ημερήσια βάση με υπηρεσίες διημέρευσης ατόμων με αναπηρία, και έχει υποβληθεί σχετικό αίτημα από το Δήμο Καρπενησίου. Ο Δήμος Καρπενησίου ως Δήμος έδρας Νομού παρέχει υπηρεσίας πρόνοιας για όλο το Νομό, Το έργο θα κατασκευαστεί σε δημοτικό χώρο.
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
«Βελτίωση υδρεύσεων – Αποχετεύσεων ΔΕ Κτημενίων», προϋπολογισμού 350.000,00 €.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ.
«Συντήρηση – Προμήθεια και τοποθέτηση δεξαμενών πυρόσβεσης», προϋπολογισμού 200.000,00 €. Το έργο αφορά στην Συντήρηση υπαρχόντων δεξαμενών και στην προμήθεια και τοποθέτηση νέων, σε επιλεγμένα σημεία για λόγους πολιτικής προστασίας.

ΩΡΙΜΑΝΣΗ ΕΡΓΩΝ – ΣΥΝΤΑΞΗ ΝΕΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ
«Κατασκευή Τελεφερίκ σύνδεσης Καρπενησίου με Χιονοδρομικό Κέντρο Καρπενησίου», προϋπολογισμού 80.000,00 €. Το έργο αφορά στην υποστήριξη της Τεχνικής Υπηρεσίας για προετοιμασία φακέλου για την ένταξη του έργου για την κατασκευή Τελεφερίκ σύνδεσης του Καρπενησίου με το Χιονοδρομικό Κέντρο Καρπενησίου σε χρηματοδοτούμενα προγράμματα είτε του Εθνικού Σκέλους του ΠΔΕ είτε του συγχρηματοδοτούμενου.
«Κατασκευή Εσωποτάμιας Λιμνοδεξαμενής επί του Καρπενησιώτη Ποταμού», και προϋπολογισμού 121.000,00 €.