Ο Δήμος Καρπενησίου αναλογιζόμενος τις ανάγκες του για τον καθορισμό των θέσεων άσκησης υπαίθριου στάσιμου εμπορίου αποφάσισε να εκδώσει σχετικές άδειες και να καθορίσει συγκεκριμένες θέσεις για στάσιμο εμπόριο, ώστε να εξυπηρετούνται όλοι οι δημότες από όλες τις Τοπικές Κοινότητες με εμπορεύματα.

Συγκεκριμένα, εκδόθηκαν συνολικά τριάντα δύο (32) άδειες και θέσεις άσκησης υπαίθριου εμπορίου. Αναλυτικότερα, όσον αφορά τα ‘’Νωπά αλιευτικά’’ δόθηκαν τρεις θέσεις στις οδούς Παπανικολάου και Αριστοτέλους, Κερκύρας και ΧαριλάουΤρικούπη, καθώς και στην οδό Αισώπου στην περιοχή Ευρυτάνων Αγίων δίπλα στο θάλαμο ΟΤΕ. Μία θέση για ‘’Πουλερικά’’ στον Προφήτη Ηλία στον πλάτανο που υπάρχει στην περιοχή που γίνεται η εμποροπανήγυρη, μία θέση για ‘’Πρωτογενή διατροφικά προϊόντα γης’’ στην οδό Αριστοτέλους και Λήμνου(απέναντι από καφετέρια ΑΚΡΟΝ) και τέσσερις θέσεις για ‘’Μικροπωλητές καλαμποκιών και κάστανου’’ στην οδό Νικ.Τσιαμπούλα δίπλα στο παρκινγκ ΤΑΞΙ, στον Πεζόδρομο Κοσμά Αιτωλού, στη συμβολή οδών Μάρκου Μπότσαρη και Ευγενίου Αιτωλού (γωνία Εθνικής τράπεζας) και στην οδό Αποδήμων Ευρυτάνων έμπροσθεν πάρκου Κατσαντώνη.

Σχετικά με τις καντίνες στην Δ.Ε. Καρπενησίου δόθηκε άδειασε πέντε καντίνες στις οδούς Χαριλάου Τρικούπη και Πανόρμου επί της Χαριλάου Τρικούπη έναντι Λίντλ, Δημοκρατίας, Πάρκο Αποδήμων Ευρυτάνων, Προπονητικό Κέντρο και Αμαζόνων αρ. 3.

Οι άδειες στις Τοπικές Κοινότητες

Αναφορικά με τις Τοπικές Κοινότητες δόθηκαν έξι άδειες για καντίνα στηνΤΚ Άγιου Χαράλαμπου στην περιοχή Προφήτης Ηλίας, στην ΤΚ. Κλειτσού ή(Κλειστού) στην περιοχή “Σπίτι Διαβάτη”, στην ΤΚ Καρίτσας στην περιοχή ‘’Λογγάς’’, ΤΚ. Προυσού στην περιοχή Γέφυρα προς “Μαύρη Σπηλιά”, στην ΤΚ. Ροσκάς στην περιοχή “ΠάνταΒρέχει” και στην ΤΚ Φουρνάς στην περιοχή “Παλιολογγά”. Δόθηκαν ακόμη τέσσερις θέσεις για ‘’Πρωτογενή διατροφικάπροϊόντα γης’’ στην ΤΚ Μουζίλου παραπλεύρως της παιδικής χαράς, στην ΤΚ Κλαυσίου στο ρέμα “Μαθέ”, στην ΤΚ. Συγκρέλλου στην είσοδο του χωριού θέση“Παναγιά” και στην ΤΚ Άμπλιανης στην πλατεία δίπλα στο Μνημείο Πεσόντων.

Ενώ, σχετικά με την πώληση τυποποιημένου μελιού δόθηκαν έξι άδειες στην ΤΚ Προυσού στη θέση Μερμηγκέϊκα και στη θέση Σκαλούλα -Μεσοστέφανο, στην ΤΚ Καρίτσας στη θέση “Μπλολίθια”, στην ΤΚ Νόστιμου στην είσοδο του χωριού που βρίσκεται η πινακίδα “Αρχή κατοικημένης Περιοχής” και στην είσοδο του χωριού, έναντι οικίας Βασιλικής Στρούτση, στην ΤΚ Δερματίου στη θέση “Τσιούμους”, στην ΤΚ Αγίου Νικολάου στο συνδετήριο δρόμο της Ε.Ο Καρπενησίου Λαμίας με την Τ.Κ 50μέτρα από τον άξονα Ε.Ο και στην ΤΚ Κρικέλλου στη θέση “ΑγιοιΘεόδωροι’’.