Ο Δήμος Καρπενησίου αναλογιζόμενος τις ανάγκες του για τον καθορισμό των θέσεων άσκησης υπαίθριου στάσιμου εμπορίου αποφάσισε να εκδώσει σχετικές άδειες και να καθορίσει συγκεκριμένες θέσεις για στάσιμο εμπόριο, ώστε να εξυπηρετούνται όλοι οι δημότες από όλες τις Τοπικές Κοινότητες με εμπορεύματα.

Συγκεκριμένα, εκδόθηκαν συνολικά τριάντα τέσσερις (34) άδειες και θέσεις άσκησης υπαίθριου εμπορίου. Αναλυτικότερα, αποφασίστηκε να καταργηθεί η θέση άσκησης εμπορίου νωπών αλιευτικών προϊόντων επί της οδού Αισώπου δίπλα στον θάλαμο ΟΤΕ πλησίον του Ιερού Ναού Ευρυτάνων Αγίων διότι δεν τηρούνται οι προβλεπόμενες αποστάσεις από τον Ιερό ναό (απόσταση μικρότερη από 20μ από τον περιβάλλοντα χώρο), 2) Να μετατοπιστεί η θέση μικροπωλητή (καλαμποκά –καστανά) από την συμβολή των οδών Μάρκου Μπότσαρη και Ευγενίου Αιτωλού(γωνία Εθνικής Τράπεζας) στην οδό Μάρκου Μπότσαρη στην γωνία του κτιρίου της Εθνικής Τράπεζας που οδηγεί στην είσοδο του καταστήματος ώστε να τηρηθεί η απόσταση από τον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας (τουλάχιστον 20 μ), 3) Να προστεθεί μία (1) θέση άσκησης υπαίθριου στάσιμου εμπορίου κατηγορίας Α΄Πρωτογενή διατροφικά προϊόντα γης –παραδοσιακά προϊόντα σε θέση παραπλεύρως του Κοινοτικού Γραφείου της κοινότητας Βουτύρου. Οι υπόλοιπες θέσεις υπαίθριου στάσιμου εμπορίου παραμένουν ως έχουν. Συγκεκριμένα, τα ‘’Νωπά αλιευτικά’’ δόθηκαν δύο θέσεις στις οδούς Παπανικολάου και Αριστοτέλους και Κερκύρας και Χαριλάου Τρικούπη. Μία θέση για ‘’Πουλερικά’’ στον Προφήτη Ηλία στον πλάτανο που υπάρχει στην περιοχή που γίνεται η εμποροπανήγυρη, μία θέση για ‘’Πρωτογενή διατροφικά προϊόντα γης’’ στην οδό Αριστοτέλους και Λήμνου (απέναντι από καφετέρια ΑΚΡΟΝ) και τέσσερις θέσεις για ‘’Μικροπωλητές καλαμποκιών και κάστανου’’ στην οδό Νικ.Τσιαμπούλα δίπλα στο παρκινγκ ΤΑΞΙ, στον Πεζόδρομο Κοσμά Αιτωλού, στη συμβολή οδών Μάρκου Μπότσαρη και Ευγενίου Αιτωλού (γωνία Εθνικής τράπεζας) και στην οδό Αποδήμων Ευρυτάνων έμπροσθεν πάρκου Κατσαντώνη. Σχετικά με τις καντίνες στην Δ.Ε. Καρπενησίου δόθηκε άδειασε πέντε καντίνες στις οδούς Χαριλάου Τρικούπη και Πανόρμου επί της Χαριλάου Τρικούπη έναντι Λίντλ, Δημοκρατίας, Πάρκο Αποδήμων Ευρυτάνων, Προπονητικό Κέντρο και Αμαζόνων αρ. 3.

Οι άδεις στις Τοπικές Κοινότητες

Αναφορικά με τις Τοπικές Κοινότητες δόθηκαν οκτώ (8) άδειες για καντίνα στην Τ.Κ. Άγιου Χαράλαμπου στην περιοχή Προφήτης Ηλίας, στην Τ.Κ. Κλειτσού ή(Κλειστού) στην περιοχή “Σπίτι Διαβάτη”, στην Τ.Κ. Καρίτσας στην περιοχή ‘’Λογγάς’’, Τ.Κ. Προυσού στην περιοχή Γέφυρα προς “Μαύρη Σπηλιά”, στην ΤΚ. Ροσκάς στην περιοχή “Πάντα Βρέχει”, στην Τ.Κ. Φουρνάς στην περιοχή “Παλιολογγά”, στην Τ.Κ. Μικρού Χωριού στην περιοχή της λίμνης Παλαιού Μικρού Χωριού και στην Τ.Κ. Καταβόθρας στον οικισμό Αρέντα, την θέση της πέτρινης βρύσης. Δόθηκαν ακόμη πέντε θέσεις για ‘’Πρωτογενή διατροφικά προϊόντα γης’’ στην Τ.Κ. Βουτύρο  στη θέση Παραπλεύρως Κοινοτικού Γραφείου Βουτύρο, στην Τ.Κ. Μουζίλου παραπλεύρως της παιδικής χαράς, στην Τ.Κ Κλαυσίου στο ρέμα “Μαθέ”, στην Τ.Κ. Συγκρέλλου στην είσοδο του χωριού θέση “Παναγιά” και στην ΤΚ Άμπλιανης στην πλατεία δίπλα στο Μνημείο Πεσόντων. Ενώ σχετικά με την πώληση τυποποιημένου μελιού δόθηκαν έξι άδειες στην Τ.Κ Προυσού στη θέση Μερμηγκέϊκα και στη θέση Σκαλούλα -Μεσοστέφανο, στην Τ.Κ Καρίτσας στη θέση “Μπλολίθια”,στην Τ.Κ. Νόστιμου στην είσοδο του χωριού που βρίσκεται η πινακίδα “Αρχή κατοικημένης Περιοχής” και στην είσοδο του χωριού, έναντι οικίας Βασιλικής Στρούτση, στην Τ.Κ. Δερματίου στη θέση “Τσιούμους”, στην Τ.Κ Αγίου Νικολάου στο συνδετήριο δρόμο της Ε.Ο Καρπενησίου Λαμίας με την Τ.Κ 50μέτρα από τον άξονα Ε.Ο και στην Τ.Κ. Κρικέλλου στη θέση “Αγιοι Θεόδωροι’’.