Η εκπαιδευτικός στη Σαντορίνη κάνει μάθημα στο ΕΠΑΛ και έχει πάντα μαζί το μωρό της. Ποιο είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει και ποια η αντίδραση που δίνει έκταση στο θέμα…

Είναι εκπαιδευτικός στη Σαντορίνη και μητέρα ενός μικρού παιδιού, μόλις 20 μηνών. Δεν βρήκε θέση σε παιδικό σταθμό και από τη στιγμή που βρίσκεται μόνη στο νησί των Κυκλάδων, δεν είχε πολλές επιλογές. Καθημερινά πηγαίνει στο σχολείο με το αγγελούδι και μπαίνει για μάθημα με αυτό στην αγκαλιά της. Με τους μήνες να περνούν και λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει να μην διαφαίνεται στον ορίζοντα.

Μητέρα εκπαιδευτικός του ημερήσιου ΕΠΑΛ στη Σαντορίνη, αναγκάζεται να κάνει μάθημα με το 20 μηνών παιδί στην αγκαλιά, επειδή δεν βρήκε θέση σε παιδικό σταθμό του νησιού. Την καταγγελία κάνει η κομματική οργάνωση του ΚΚΕ στο νησί, που απαιτεί να δοθεί λύση για όλα τα παιδιά που έμειναν εκτός παιδικών σταθμών στο νησί.

«Εδώ και ένα μήνα σχεδόν, αναγκάζεται να παίρνει στο σχολείο το 20 μηνών αγοράκι της, δεδομένου ότι κατάγεται από άλλη περιοχή της χώρας, ως εκ τούτου είναι μόνη της στο νησί χωρίς καμιά βοήθεια και επιπλέον δεν υπάρχει θέση στο βρεφονηπιακό σταθμό της Σαντορίνης.

Έτσι καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής της στο σχολείο, στα διαλείμματα, στις εφημερίες, στον Σύλλογο Διδασκόντων ακόμα και την ώρα που παραδίδει μάθημα στα παιδιά του ΕΠΑΛ έχει στην αγκαλιά της και δίπλα της το παιδί της», επισημαίνει στην ανακοίνωσή της.

(πηγή: Newsit.gr)