Με μια ανακοίνωσή της η Ιερά Μητρόπολη Καρπενησίου, ενημερώνει το κοινό ότι η λειτουργία φέτος της κατασκήνωσης στη θέση Σωτήρα, στην Ανατολική Φραγκίστα, μπορεί και να λειτουργήσει αν όλα πάνε καλά τις επόμενες εβδομάδες, όσον αφορά στην πανδημία του κορωνοϊού που είχε παραλύσει τα πάντα για πάνω από δύο μήνες. Χαρακτηριστικά, η ανακοίνωση αναφέρει:

«Λένε, πως για τον Κατασκηνωτή το έτος χωρίζεται σε δύο περιόδους: τις 15 περίπου ημέρες της Κατασκήνωσης και τις υπόλοιπες 350 περίπου ημέρες που αδημονεί να ξαναβρεθεί στον ευλογημένο αυτόν τόπο, με τους Φίλους του και τους Ομαδάρχες του. Οι μνήμες και εμπειρίες αυτών των ημερών μένουν για πάντα χαραγμένες στην καρδιά του κάθε κατασκηνωτή, τον συνοδεύουν για πάντα και τον ειρηνεύουν στις δύσκολες στιγμές. Αυτή η ειρήνη είναι όντως κατορθωτή και απλόχερα την προσφέρει ο Χριστός σε όποιον τη ζητεί!

Εφέτος, ζώντας σε πρωτόγνωρες καταστάσεις, λόγω της πανδημίας, εμείς ως Μητρόπολη εργαζόμαστε, έτσι ώστε αν τα μέτρα το επιτρέψουν, και μετά την περσινή επιτυχημένη χρονιά, να φιλοξενήσουμε τα παιδιά μας στη Κατασκήνωση για να ξεκουραστούν, να παίξουν και να φορτίσουν τις πνευματικές τους «μπαταρίες» για λίγες μέρες. Υπήρξε ήδη μέριμνα για να λειτουργήσει και η πισίνα, η οποία θα δώσει επιπλέον κίνητρο στους μικρούς μας φίλους. Εν αναμονή λοιπόν εξελίξεων και αποφάσεων θα σας ενημερώνουμε έγκαιρα και υπεύθυνα».