Εξαρθρώθηκε η σπείρα που λήστεψε την ηλικιωμένη στο Βουτύρο.

4234
Τμήμα Ασφαλείας καρπενησίου

Φαίνεται ότι η Ευρυτανία ήταν ο τελευταίος σταθμός της σπείρας που εξαπατούσε ηλικιωμένους και τους αποσπούσε μεγάλα χρηματικά ποσά. Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκονται πια οι τρεις κατηγορούμενοι που δρούσαν ανενόχλητοι και αποσπούσαν χρηματικά ποσά και αντικείμενα αξίας από ηλικιωμένους σε περιοχές της όχι μόνο της Ευρυτανίας, αλλά και της Φθιώτιδας και της Εύβοιας.

Στην δημοσιότητα δόθηκαν τα στοιχεία των τριών (3) δραστών ημεδαπών, έπειτα από σχετική Διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ευρυτανίας, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες, τριών (3) ημεδαπών, οι οποίοι συνελήφθησαν την 12-09-2018, κατηγορούμενοι για διάπραξη ληστείας, με τη μέθοδο της απάτης. Πρόκειται για τους Θεοδώρου Ιωάννη του Δημητρίου, Παϊτερή Μαρία – Ασημίνα του Αλεξάνδρου και τον Σίσκο Ανδρέα του Γρηγορίου. Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη, από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ευρυτανίας, για τα αδικήματα της ληστείας κατά συναυτουργία και της απόπειρας απάτης κατά συναυτουργία.

Σημαντικό το έργο της Ασφάλειας Καρπενησίου

 Μετά από συνεχείς έρευνες, σχετικά με την σύλληψη των τριών (3) δραστών, μετά από διάπραξη ληστείας στην περιοχή του Καρπενησίου εντοπίσθηκαν εντός του ενός εκ των δύο κατασχεθέντων Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων, το χρηματικό ποσό των (16.430) ευρώ και πλήθος κοσμημάτων, που είχαν αφαιρεθεί με χρήση βίας,από την 82 χρονη ηλικιωμένη από το Βουτύρο Ευρυτανίας.

     Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Καρπενησίου, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής και με τη συνδρομή ιδιωτικού συνεργείου επισκευής οχημάτων, εντόπισαν σε ειδική κρύπτη, στο  χώρου του αερόσακου του συνοδηγού του οχήματος των δραστών τα παραπάνω αντικείμενα, τα οποία κατασχέθηκαν και επέστρεψαν στην κάτοχό τους.

Τμήμα Ασφαλείας καρπενησίου