Με αφορμή την επικείμενη εικαστική έκθεση με θέμα: «ΤΟ ΄21 ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΩΣΤΗΡΑ & ΤΗ ΓΡΑΦΙΔΑ. Στιγμές της ιστορίας μας στις τέχνες και τα γράμματα», που σχεδιάζει να υλοποιήσει Ο Δήμος Καρπενησίου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Καρπενησιωτών Αθήνας «Το Βελούχι» στο πλαίσιο εορτασμού για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, στελέχη του Δήμου Καρπενησίου επισκέφτηκαν την επετειακή εικαστική έκθεση της Βουλής των Ελλήνων με θέμα: «Αντικρίζοντας την Ελευθερία! Στη Βουλή των Ελλήνων, δύο αιώνες μετά». 

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 12 Μαΐου 2021, έπειτα από πρωτοβουλία μελών του Συλλόγου Καρπενησιωτών Αθήνας «Το Βελούχι» και του κ. Ηλία Α. Μπουμπουρή, Συλλέκτη – Ιστορικού ερευνητή, η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού κ. Σοφία Ζαλοκώστα και η Ειδική Σύμβουλος κ. Έλενα Σιαξαμπάνη, συνοδευόμενες από τον κ. Ηλία Μπουμπουρή  πραγματοποίησαν συνάντηση εργασίας με τον Dr Θοδωρή Κουτσογιάννη, Επιμελητή της επετειακής έκθεσης και Έφορο της Συλλογής Έργων Τέχνης της Βουλής των Ελλήνων.  

Την ομάδα εργασίας του Δήμου Καρπενησίου καλωσόρισε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνος Τασούλας. Στη συνέχεια ακολούθησε ξενάγηση στην επετειακή έκθεση όπου και φιλοξενείται το έργο: «Προσωπογραφία του Γεώργιου Καραϊσκάκη», 1828, λιθογραφία του Κarl Krazeisen, που ανήκει στην ιδιωτική συλλογή του Ευρυτάνα κ. Ηλία Μπουμππουρή. Την περιήγηση στο χώρο της έκθεσης  ανέλαβε αυτοπροσώπως ο Dr Θ. Κουτσογιάννης, ο οποίος πέρα από την παροχή τεχνογνωσίας, δήλωσε και την αμέριστη στήριξή του σε κάθε προσπάθεια του Δήμου μας για την ανάδειξη του πολιτισμού και της ιστορίας του τόπου μας. 

Ευχαριστούμε θερμά για την τιμή και τη μοναδική εμπειρία από την επίσκεψη αυτή.