‘’Επιδιώκουμε γόνιμη συνεργασία και σύνθεση των απόψεων’’

30777

Η Ορκωμοσία του νέου Δημάρχου Αγράφων, Αλέξη Καρδαμπίκη
Κατάμεστη ήταν η αίθουσα εκδηλώσεων στο Κερασοχώρι του Δήμου Αγράφων από κόσμο που παρευρέθηκε στην ορκωμοσία του νέου Δημάρχου Αγράφων κ. Αλέξη Καρδαμπίκη, των νέων δημοτικών συμβούλων και των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων, δείχνοντας έμπρακτα τη στήριξή του το Σάββατο 24 Αυγούστου 2019. Η νέα δημοτική αρχή ορκίστηκε με θρησκευτικό όρκο, ενώ την τέλεση της ορκωμοσίας έφερε εις πέρας ο Μητροπολίτης Καρπενησίου κ.κ. Γεώργιος. Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο ίδιος ο Μητροπολίτης ο οποίος ευχήθηκε στην νέα δημοτική αρχή καλή θητεία και τους συμβούλεψε να παραμείνουν προσηλωμένοι στο έργο τους, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην ανάμειξη των πολιτών και των κληρικών στο έργο των δημάρχων, δυσχεραίνοντας με αυτό τον τρόπο το έργο τους.
Το νέο Δημοτικό Συμβούλιο
Να θυμίσουμε ότι το νέο Δημοτικό Συμβούλιο θα αποτελείται από το Δήμαρχο και από 21 Δημοτικούς Συμβούλους, 16 από τους οποίους εκλέγονται για πρώτη φορά. Φυσικά από την δημοτική ομάδα του κ. Καρδαμπίκη δεν θα μπορούσε να λείπει η κ. Χρυσούλα Σουλιώτη, η οποία θα αναλάβει θέση αντιδημάρχου καθώς και ο κ. Μάκκας Ηλίας, ενώ από την ομάδα της κας. Σουλιώτη τη θέση του αντιδημάρχου θα λάβει και ο κ. Γεωργίου Αθανάσιος. Στην ομάδα του κ. Καρδαμπίκη θα ενταχθούν και οι Ζαχαράκης Παναγιώτης και Παπαθανάσης Γρηγόρης, πρόσωπα τα οποία κατείχαν σημαντικές θέσεις στην ομάδα του τέως Δημάρχου Αγράφων κ. Μπαμπαλή Θεόδωρου. Τέλος, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου θα διατελέσει ο κ. Νιάφας Κωνσταντίνος.
Στην τελετή το ‘’παρών’’ έδωσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Καρπενησίου κ. Τασιός Άρης, η υποψήφια Βουλευτής Ευρυτανίας της ΝΔ, κα Θωμαΐς Οικονόμου, ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Χρήστος Μουτσώκος, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ κ. Έκτωρας Νασιώκας αλλά και ο πρώην περιφερειακός σύμβουλος κ. Λάμπρος Τσιτσάνης.

Ο λόγος του νέου Δημάρχου Αγράφων

Ακολούθησε ο λόγος του νέου Δημάρχου Αγράφων κ. Καρδαμπίκη ο οποίος ήταν ενωτικός, τονίζοντας την επιθυμία του για συνεργασία και το σεβασμό απέναντι στον πολίτη. Ο ίδιος μάλιστα δεν παρέλειψε να αναφέρει τους βασικούς άξονες στους οποίους θα κινηθεί αυτή την τετραετία η δημοτική αρχή. Αφού ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους ανέφερε μεταξύ άλλων:
‘Η παρουσία σας, μας δίνει δύναμη, αλλά και αποτελεί για εμάς μεγάλη ευθύνη και μας δίνει αυτοπεποίθηση να συνεχίσουμε να μαχόμαστε για την υλοποίηση του οράματός μας για ένα Δήμο σύγχρονο, λειτουργικό και ανθρώπινο.
Έχουμε ευθύνη απέναντι σε όλους εσάς που εμπιστευθήκατε εμάς και την πρότασή μας για ένα καλύτερο Δήμο Αγράφων. Ευθύνη αφενός για να ικανοποιήσουμε τις αυξανόμενες ανάγκες και απαιτήσεις των πολιτών, αφετέρου για να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις του μέλλοντος, μέσα από τις αντίξοες συνθήκες της δυσπρόσιτης περιοχής και της δύσκολης εποχής που όλοι βιώνουμε…Τα επόμενα τέσσερα χρόνια, έχουμε την ευκαιρία να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να ξεπεράσουμε τις διαχωριστικές γραμμές και τις μικροκομματικές αντιλήψεις προς όφελος του τόπου μας, γιατί επιλέξαμε να είμαστε εδώ για να υπηρετήσουμε τον πολίτη:-Με ήθος- Με διαφάνεια- Με κοινωνική ευαισθησία και δικαιοσύνη- Χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς…Για τους συνεργάτες μου και μένα προσωπικά, αυτή η εμπιστοσύνη αποτελεί συμβόλαιο τιμής, το οποίο επιβάλει να εξακολουθήσουμε να υπηρετούμε με σεβασμό, συνέπεια και ήθος τον πολίτη και να ενεργούμε με αποφασιστικότητα για να επιλύσουμε τα προβλήματα που τον αφορούν, βελτιώνοντας την καθημερινότητά του…‘’

Οι βασικοί άξονες

‘’…Όλα τα θέματα και όλοι οι τομείς για εμάς είναι σημαντικοί:
-Η καθημερινότητα- Το περιβάλλον -Τα έργα υποδομής που δίνουν άλλη προοπτική στο Δήμο- Ο πολιτισμός – Το παιδί… Η οικογένεια – Η Τρίτη ηλικία- Η αναβάθμιση των υπηρεσιών προς τον πολίτη… Δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να διαχειριζόμαστε με σεβασμό μέχρι και το τελευταίο ευρώ που μας εμπιστεύεστε και να δίνουμε πάντα λόγο μόνο σε εσάς.’’…‘’Η φωνή του Δήμου θα παραμείνει αδέσμευτη και διεκδικητική για όλα όσα ο Δήμος Αγράφων αξίζει. ‘’ τόνισε ο Αλέξης Καρδαμπίκης
‘’…Σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται από σύγχυση αξιών, αμφισβήτηση θεσμών και απαξίωση της πολιτικής ζωής, οι δημοτικοί σύμβουλοι και οι έχοντες θεσμικό ρόλο, θα πρέπει να αποτελέσουν πρότυπο συμπεριφοράς και σεβασμού, μέτρο αφοσίωσης και παράδειγμα πολιτικού πολιτισμού προς την κοινωνία και τη νέα γενιά, η οποία προσδοκά από εμάς να ισχυροποιήσουμε την καταπονημένη τους ελπίδα…Τέλος, αυτό που θα ήθελα για άλλη μία φορά να επισημάνω είναι, ότι η πόρτα του Δημάρχου είναι ανοικτή για όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες. Εύχομαι για άλλη μια φορά καλή δύναμη και υγεία σε όλους.’’