Επιστολή διαμαρτυρίας των ποδοσφαιριστών του Κρικέλλου

33875

Ενδιαφέρουσα επιστολή προς τη σελίδα μας απέστειλαν οι ποδοσφαιριστές του Κεραυνού Κρικέλλου, αναλύοντας τους λόγους της μη καθόδου στο τελευταίο ματς με την ΑΕΚ και εκφράζοντας τα παράπονα για την αντιμετώπιση προς το μέρος τους. Και στο φετινό πρωτάθλημα οι παίχτες της ιστορικής ομάδας έκαναν αμέτρητα χιλιόμετρα, για να εκπροσωπήσουν το χωριό τους στο πρωτάθλημα της Β΄ ΕΠΣ Ευρυτανίας, τιμώντας τη διοργάνωση και το ποδόσφαιρο του νομού.
Η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, για την γενικότερη μεταχείριση που λαμβάνουμε, εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου από το 1999 και ειδικότερα τα τελευταία χρόνια και από την ΕΠΣ και από τις διαιτησίες της διοργάνωσης, με αποκορύφωμα το τελευταίο «χειρουργείο» τον Μάιο του 2018 του κ. Δημήτρη Κουρλού, οι ποδοσφαιριστές του Κεραυνού Κρικέλλου, αποφασίσαμε να μην κατέβουμε να αγωνιστούμε, στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος. Μετά από πολύωρες συνομιλίες, αποφασίσαμε ομόφωνα στο Καφενείο μας (εκεί που παίρνονται όλες οι μεγάλες αποφάσεις), να μην «τελειώσουμε» τις αγωνιστικές μας υποχρεώσεις, αφού ορισμένα πράγματα κατάφεραν να μας «τελειώσουν» νωρίτερα, παρόλο που το βαθμολογικό κίνητρο, ΕΙΝΑΙ και ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑ που δεν μας ενδιαφέρει. Δε μετρήσαμε, ούτε είδαμε ποτέ, την αγάπη μας για τον τόπο μας, ούτε με κύπελλα, ούτε με βαθμολογίες και βραβεία. Η ανιδιοτελής αγάπη για το Κρίκελλο μας, ήταν αυτή που μας έκανε να κάνουμε 600 χιλιόμετρα αυθημερόν από 4 & 5 διαφορετικούς νομούς, για 6
συνεχόμενες Κυριακές. Εδώ είναι η πρώτη διαμαρτυρία μας. Θα μπορούσε το πρωτάθλημα τεσσάρων ομάδων και 6 αγωνιστικών, να διεξάγεται κάθε 15 ημερολογιακές ημέρες ή τουλάχιστον να υπάρχει μία κάποια διακοπή, κάθε 2 παιχνίδια ή στο τέλος του πρώτου γύρου. Θα βοηθούσε τα μέγιστα ΚΑΙ τους υπόλοιπους συλλόγους, με βάση τους τραυματισμούς που είχαν και έχουν, να κατεβάζουν ένα καλύτερο σύνολο. Τουλάχιστον αν βλέπεις στα σοβαρά τη διοργάνωση που κάνεις και όχι άιντε πάμε να τελειώνουμε έρχεται καλοκαιράκι. Να προνοείς. Εμείς προνοήσαμε και καταφέραμε να κατεβάζουμε ένα αξιόλογο και αξιόμαχο σύνολο από 5 νομούς με ΔΙΚΑ ΜΑΣ έξοδα και κάτι ψιλά από το ταμείο της ομάδας και δε ζητήσαμε ποτέ από κανέναν χάρη. Το μόνο που θέλουμε είναι ΙΣΑΞΙΑ μεταχείριση. Δεχόμαστε ότι όλοι κάνουμε λάθη. Δεν γίνεται όμως ΟΛΑ τα λάθη που αφορούν το σωματείο μας να είναι 99%-1% εναντίων μας. Κάτι δε είναι σωστό. Δεν ζητήσαμε ποτέ και από κανέναν, ΕΥΝΟΪΚΗ μεταχείριση για ΚΑΝΕΝΑ λόγο. Τη μοναδική φορά,
που ζητήσαμε μία αλλαγή, λόγο σοβαρού κωλύματος ορισμένων παικτών και επειδή δε μπορούσαμε να κατεβάσουμε ένα ΝΟΜΙΜΟ αξιόμαχο σύνολο 11 παικτών, εννοείται πως μας ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ. Παρόλα αυτά κατεβήκαμε κανονικά στον αγώνα και ας ξέραμε ότι θα φάμε 7 «τεμάχια» που λένε και στην ποδοσφαιρική διάλεκτο. Όπως και έγινε. Το Κρίκελλο, σαν διοίκηση και σαν παίκτες, από την ημέρα της ιδρύσεώς μας, από όσο ξέρουμε από φίλους, γονείς και πρώην παίκτες του Κεραυνού, δεν αρνήθηκε ΠΟΤΕ και σε ΚΑΝΕΝΑΝ κάποια αλλαγή για οτιδήποτε. Από αλλαγή ώρας, μέχρι αλλαγή ημερομηνίας διεξαγωγής. Δεν πατήσαμε πάνω στο πρόβλημα κανενός για να κερδίσουμε ένα ματς και ας παίρναμε και το πρωτάθλημα. Όλες οι ομάδες κάποτε, ορισμένες και σήμερα, παίζανε με 1-2-3 και 4 μη νόμιμους παίκτες και μόνο στον Κεραυνό γινόντουσαν ενστάσεις, στο ΤΕΛΟΣ του αγώνα και μειώνονταν βαθμοί με αποκορύφωμα το αρνητικό -15 πριν 5 χρόνια. Να σημειωθεί ότι ο Κεραυνός Κρικέλλου, δεν έκανε ΠΟΤΕ ένσταση, παρόλο που βρήκε αρκετές φορές απέναντί του παί
κτες μη νόμιμους, μεγαλύτερης κατηγορίας και ορισμένες φορές και εθνικού επιπέδου… Αφού συμφωνήσαμε πριν την έναρξη του αγώνα να παίξουμε έτσι, τηρούμε τη συμφωνία μας και σαν Ευρυτάνες με παντελόνια, δεν κάναμε ένσταση στο ΤΕΛΟΣ του αγώνα, ζητώντας το ματς στα ΧΑΡΤΙΑ. Παρόλο που επίσης, τα τελευταία 5 χρόνια ο Κεραυνός Κρικέλλου, ΔΕΝ έχει χρησιμοποιήσει παίκτη μη νόμιμο, χωρίς να έχει επίσημο δελτίο στο σύλλογο και μάλιστα να έχει και καταγωγή από το Κρίκελλο, εκτός 3-4 «μεταγραφών», εξαιρετικών παιδιών και χαρακτήρων. Παρόλα αυτά, έχουμε δώσει και συγκατάθεση και παίκτες να αγωνιστεί το αντίπαλο σωματείο, να διεξαχθεί ο αγώνας και να μην μηδενιστεί, προς όφελος της διοργάνωσης.
Και το τελευταίο και σημαντικότερο όλων. Δεν νοείται να έχουμε παίξει 10 αγώνες πρωταθλήματος και να μην υπάρχουν ούτε στους μισούς αγώνες, έστω 1-2 άνθρωποι της διοργανώτριας αρχής. Εάν δε σας αρέσει κύριοι, έστω να το βλέπετε σαν άνθρωποι του Ευρυτανικού ποδοσφαίρου και έχετε ιδίοις όμ
μασι άποψη, γιατί δεν το αλλάζετε ;;
Είχαμε ενημερώσει στο παρελθόν για τις αποφάσεις σας και για το μέλλον μας, μετά το τέλος της χρονιάς, της επικής σφαγής του Κερασόβου με τον κ.Στοφόρο.
Για όλους αυτούς τους λόγους λοιπόν, αποφασίσουμε να σταματήσουμε να παίρνουμε μέρος σε ένα πρωτάθλημα που γίνεται και άιντε να τελειώνουμε και να μην ξανασυμμετάσχουμε σε ένα πρωτάθλημα τέτοιου παροιμιώδους ενδιαφέροντος.
Σαν συμπαίκτες του πρωταθλήματος, θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους ποδοσφαιριστές των αντιπάλων ομάδων, του Απεραντιακού, των Αγράφων και της Α.Ε.Κ Αγιών Ευρυτάνων, για την προσπάθειά τους να αγωνιστούν ισάξια και να παίξουν ποδόσφαιρο, με τόσες αντιξοότητες που έχουν συναντήσει, στα χρόνια που ασχολούνται με ερασιτεχνικά σωματεία. Ειδικά ορισμένοι από μας, που παίξαμε και «παρακάτ» ποδόσφαιρο(όπως λέει ο συγχωριανός Κώστας Πλούμπης) ξέρουνε τι λέμε.
Να μας έχει ο Θεός καλά, να έχουμε υγεία και του χρόνου να μην ξαναζήσουμε παρόμοιες στιγμές.
Καλό καλοκαίρι. Οι ποδοσφαιριστές : Χαράλαμπος Δ. Μπεσλεμές, Αντώνης Δ. Μπεσλεμές, Παναγιώτης Βλάχος, Σωτήρης Αγγελακόπουλος, Αναστάσιος Δ. Τσιμιτσέλης, Σπύρος Χ. του Κ. Μπεσλεμές, Ανδρέας Β. Σαρρής, Λευτέρης Β. Σαρρής, Ζήσης Β. Σαρρής, Νίκος Κουτσιαύτης, Νίκος Γιαννακόπουλος, Γεώργιος Παθούλας, Δημήτρης Πολύζος, Γιώργος Κοσσόβας, Σταύρος Σταυρίδης, Μάστορας Αναστάσης.”