Επιστολή στο Δήμαρχο Αγράφων στέλνουν οι Πρασιώτες για τις καταστροφές στην Παναγία Λουρισιώτισσα

2989
Το σημείο και η επικίνδυνη πλέον ροή του ποταμού από ψηλά

Με μια επιστολή τους προς το Δήμαρχο Αγράφων κ. Θεόδωρο Μπαμπαλή, τα μέλη της Κίνησης Πολιτών Πρασιάς Ευρυτανίας, τονίζουν την ανάγκη επέμβασης του Δήμου για τις καταστροφές που έχουν συμβεί στην περιοχή της Παναγίας Λουρισιώτισσας στο Βασιλέσι Πρασιάς. Χαρακτηριστικά η επιστολή αναφέρει:

«Κύριε Δήμαρχε.

H Παναγία η Λουρισιώτισσα(Λουρίς) στο Βασιλέσι στέκει απόμερα, απόμακρα και μοναχικά ..φωλιασμένη στην λαγκαδιά του ποταμού Πρασιώτη στον συνοικισμό Βασιλέσι της Πρασιάς.

Δυστυχώς ο δύσκολος χειμώνας και η ορμή του ποταμού φέτος έφερε τόνους πέτρας και λάσπες στο κατώφλι της δημιουργώντας πολλές ζημιές στον χώρο κάτω από το εκκλησάκι (πανηγύρι), στον δρόμο που οδηγεί σε αυτό ,στο τοίχο κ.α.

Στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας με τους δημότες, σας ζητούμε να στείλετε άμεσα μηχάνημα, τύπου φορτωτή (λόγω των δεκάδων τόνων πέτρας), ώστε να φτιαχτεί η ροή του ποταμού που πλέον μπαίνει στο χώρο της εκκλησίας και αναχώματα.

Επίσης να καθαριστεί ο δρόμος προς αυτήν και οι πεζούλες για να προστατευθεί η εκκλησία πριν να είναι πολύ αργά για την “δική μας φτωχή Παναγία”».