Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Κτηνιατρικής και Περιβάλλοντος Δημήτρης Βουρδάνος, με επιστολή του προς τον Υπουργό Εργασίας & Κοιν. Υποθέσεων κ. Ιωάννη Βρούτση, ζητάει άμεση λύση των προβλημάτων των απασχολουμένων στο πρωτογενή τομέα στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ασφαλισμένων στο Ε.Φ.Κ.Α Περιφερειακό Τμήμα Αγροτών Στερεάς Ελλάδας. Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Δυστυχώς η αποκέντρωση των υπηρεσιών του ασφαλιστικού φορέα πρώην ΟΓΑ, από την Αθήνα στα περιφερειακά τμήματα, αναφέρει ο Αντιπεριφερειάρχης, δεν έφερε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, για εύκολη πρόσβαση και άμεση εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, διότι δεν πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονη ενίσχυση των υπηρεσιών με το απαραίτητο προσωπικό.

Με τις απαγορευτικές διατάξεις  που ακολούθησαν την εποχή των μνημονίων,  φθάσαμε σήμερα να δημιουργούνται καθημερινά έντονα προβλήματα στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων για θέματα, κύριας ασφάλισης, εγγραφής, διαγραφής και συνταξιοδότησης, αφού σε πολλές περιπτώσεις υπάρχουν καθυστερήσεις που ξεπερνούν τα δύο χρόνια.

Το πρόβλημα γίνεται εντονότερο αφού η τηλεφωνική επικοινωνία – ενημέρωση του ενδιαφερομένου είτε μέσω ανταποκριτή του Ο.Γ.Α, είτε μέσω του ιδίου του ενδιαφερομένου, είναι δύσκολη έως αδύνατη. Μοναδική λύση και αυτή όχι με βέβαια αποτελέσματα, είναι η φυσική παρουσία του ιδίου του ασφαλισμένου στην Λαμία, πράγμα όμως που συνεπάγεται αυξημένα έξοδα μετακίνησης καθώς και χρόνο αναμονής».

Κλείνοντας ο κος Βουρδάνος επισημαίνει, ότι παρά τις προσπάθειες που καταβάλει η Διοίκηση και το προσωπικό, το πρόβλημα παραμένει έντονο. Για το λόγο αυτό πρέπει να δοθεί άμεση λύση στην ταλαιπωρία που υφίστανται όλοι οι ασφαλισμένοι στον Ε.Φ.Κ.Α- Περιφερειακό Τμήμα Αγροτών Στερεάς Ελλάδας, με την στελέχωσή του με το απαραίτητο προσωπικό, αναγνωρίζοντας ότι οι προσπάθειες όλων μας είναι στην ίδια κατεύθυνση της εξυπηρέτησης των πολιτών.