Ερώτηση Κοντογεώργου προς τον Υπουργό Οικονομικών για το πετρέλαιο θέρμανσης.

3150

10 μέρες νωρίτερα ζητά να ξεκινήσει η προμήθεια πετρελαίου στην Ευρυτανία και μείωση του φόρου

Με αφορμή την πρόωρη εμφάνιση του χειμερινού σκηνικού στην Ευρυτανία και τις χαμηλές θερμοκρασίες που σημειώθηκαν σε ολόκληρη την χώρα και ιδιαίτερα στο Καρπενήσι ο Βουλευτής Ευρυτανίας κ. Κώστας Κοντογεώργος απηύθυνε ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο. Η ερώτηση αφορά τις μεγάλες δαπάνες των νοικοκυριών για θέρμανση και έχει ως  εξής:


« Τις τελευταίες ημέρες, αλλεπάλληλα κύματα κακοκαιρίας χτύπησαν την χώρα με αποτέλεσμα, πέραν των καταστροφών που καταγράφηκαν, να ρίξουν την θερμοκρασία του περιβάλλοντος αρκετούς βαθμούς.

Τα πρώτα χιόνια έκαναν την εμφάνισή τους στα βουνά της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας, δημιουργώντας συνθήκες πρώιμου χειμώνα.

Για παράδειγμα, στην Ευρυτανία παρατηρούνται θερμοκρασίες που κυμαίνονται από 4 έως 12 οC, κάνοντας επιτακτική την ανάγκη λειτουργίας των συστημάτων θέρμανσης σε όλα τα νοικοκυριά και ιδιαίτερα στα σχολεία, όπου παρατηρούνται θερμοκρασίες απαγορευτικές για την διεξαγωγή οποιουδήποτε μαθήματος.

Άμεσος δε είναι ο κίνδυνος μαζικών κρυολογημάτων των μαθητών όλων των βαθμίδων. Με δεδομένα τα παραπάνω αναφερθέντα συν του γεγονότος ότι η προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης ξεκινάει την 15η Οκτωβρίου

 ΕΡΩΤΑΣΘΑΙ κύριε Υπουργέ:


 1.Γνωρίζεται ότι ο χειμώνας στην Ευρυτανία αλλά και σε άλλες ορεινές περιοχές της Ελλάδας, διαρκεί οχτώ μήνες, προκαλώντας σε όλα τα νοικοκυριά τις μεγαλύτερες δαπάνες για θέρμανση;

2.Προτίθεστε να επισπεύσετε, τουλάχιστον κατά δέκα ημέρες την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης σε ορεινές περιοχές όπως η Ευρυτανία;

3.Προτίθεστε να μειώσετε την φορολογική επιβάρυνση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης και να διευρύνεται τα κριτήρια επιδότησης των νοικοκυριών, αφού όπως ισχυρίζεστε η χώρα εξήλθε των μνημονίων;»