«Εστιάζοντας στο περιβάλλον»Έναρξη Διαγωνισμού Φωτογραφίας

3134

Η Πρωτοβουλία Κατοίκων Αθήνας για την Προστασία των Αγράφων,  το   Δίκτυο  Φορέων   και Πολιτών για  την Προστασία των Αγράφων, η Κίνηση Πολιτών για την Προστασία του Ευρυτανικού Περιβάλλοντος και πανελλαδικά δίκτια για των αγώνα κατά των ανεμογεννητριών, διοργανώνουν Διαγωνισμό Φωτογραφίας. Οι συνδιοργανωτές απευθύνουν πρόσκληση σε ερασιτέχνες ή επαγγελματίες φωτογράφους, πεζοπόρους, ορειβάτες, επαγγελματίες στον τομέα του εναλλακτικού τουρισμού, για την αποστολή φωτογραφιών στο πλαίσιο του διαγωνισμού φωτογραφίας με θέμα «Εστιάζοντας στο περιβάλλον». ‘Σκοπός είναι η ανάδειξη του ζητήματος της δίχως μέτρο και σχεδιασμό αδειοδότησης για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην ελληνική φύση, σε οικοσυστήματα των οποίων η διαφύλαξη είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας και για την ουσιαστική προστασία  του  φυσικού  περιβάλλοντος  και   άρα   κατ ‘επέκταση, της ανθρώπινης ζωής. Επιπλέον σημαντικό ζήτημα είναι ότι ήδη πλήττονται περιοχές πολιτισμικής και ιστορικής αξίας’, αναφέρουν με κοινή ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές.

Οι 10 φιναλίστ σε κάθε ενότητα θα ανακοινωθούν στις σελίδες των διοργανωτών μέσα στον Ιούλιο. Θα ακολουθήσει ψηφοφορία του κοινού για την ανάδειξη των νικητών. Κριτήρια για την επιλογή αποτελούν η δημιουργικότητα και το περιεχόμενο σε συνάρτηση με τα φωτογραφικά κριτήρια και την επίτευξη του σκοπού.

Κριτική επιτροπή θα είναι οι: Αβραμέας Γιάννης, Φωτογράφος, Ορειβάτης, Φωτογραφική Ομάδα ‘West Mani Frames’, Βλάμη Βασιλική, Εκπαιδευτικός, Περιβαλλοντολόγος, Υποψήφια Διδάκτωρ με θέμα Πολιτισμικά Τοπία μεσα στο Δίκτυο των Προστατευόμενων Περιοχών NATURA2000 Καστρίτσης Γιάννης, Ζωγράφος, Αναπ. Καθηγητής Ζωγραφικής, Λατσούδης Παναγιώτης, Δασολόγος, Πρόεδρος ΔΣ Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας, Ντάσιος Τάκης, Διδάκτωρ Επικοινωνίας-Πολιτισμού, Φωτογράφος, Συγγραφέας,Τάσιος Γιώργος, Φωτογράφος, Τσαντάκης Μανόλης, Φωτογράφος, Ερευνητής.

Οι συμμετέχοντες των οποίων οι φωτογραφίες θα επιλεγούν σε κάθε ενότητα ως καλύτερες, κερδίζουν 3 διανυκτερεύσεις με διατροφή, 2 ατόμων στο ορειβατικό καταφύγιο Αγράφων.

Το φωτογραφικό υλικό θα πρέπει να σταλεί έως και τις 25 Ιουνίου 2019 στο agrafasos@gmail.com και κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να συμμετέχει μέχρι με 4 φωτογραφίες ανά ενότητα.