«Ευελπιστώ ότι θα φέρω ένα καλό αποτέλεσμα». Έφτασε ο Γιάννης Αντωνίου στην Κορέα για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς

0
10349

Γιάννης Αντωνίου: «Ευελπιστώ ότι θα φέρω ένα καλό αποτέλεσμα»

Για την PyeongChang της Δημοκρατίας της Κορέας, αναχώρησε η ελληνική Ολυμπιακή ομάδα προκειμένου να πάρει μέρος στους XXIII Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, που αρχίζουν την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσουν ως τις 25 Φεβρουαρίου.

Την αποστολή αποτελούν οι αθλητές Απόστολος Αγγέλης, Γιάννης Αντωνίου και οι αθλήτριες Σοφία Ράλλη, Μαρία Ντάνου. Προπονητές είναι οι Στέργιος Πάππος και Τιμολέων Τσουρέκας, ενώ Αρχηγός Αποστολής είναι το μέλος της Ολομέλειας της ΕΟΕ Βασίλης Κατσώρας. Μαζί τους θα είναι και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χειμερινών Αθλημάτων Δημοσθένης Γυρούσης. Την ελληνική ομάδα αποχαιρέτησε ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Μανώλης Κολυμπάδης, που θα αναχωρήσει αύριο Τρίτη 6 Φεβρουαρίου για την PyeongChang, μαζί με τον Πρόεδρο της ΕΟΕ Σπύρο Καπράλο.

Ο πρωταθλητής μας Γιάννης Αντωνίου δήλωσε κατά την αναχώρηση: «Είμαι σε πολύ κατάσταση και θα προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο δυνατό. Ευελπιστώ ότι θα φέρω ένα καλό αποτέλεσμα ώστε να συνεχίσω την καριέρα μου και μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες σε υψηλό επίπεδο.»

 

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καρπενησίου, εξέφρασε τις θερμότερες ευχές του για τον  Γιάννη Αντωνίου, ο οποίος κατάφερε από την κορυφή του Βελουχίου  να βρεθεί αγωνιζόμενος στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του κόσμου, τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η δήλωση:

”Εντάχθηκε στους κόλπους του συλλόγου μας το  1999 σε ηλικία τεσσάρων (4) ετών,  για να γίνει ένας από τους τέσσερεις (4) αθλητές της Ελληνικής Αποστολής, που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα μας στους ΧΧΙΙΙ Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες PyeongChang της Δημοκρατίας της Κορέας, στα αλπικά αγωνίσματα καταβάσεων, Τεχνική Κατάβαση (SL), Γιγαντιαία Τεχνική Κατάβαση (GS) και Υπεργιγαντιαία Κατάβαση (SG).

Για τον αθλητή μας, η συμμετοχή του και μόνο θεωρείται « άθλος » και επίτευγμα γιγαντιαίο και είναι αρκετή για να μας γεμίσει με αισθήματα υπερηφάνειας και συγκίνησης, αλλά και να δικαιώσει κόπους και προσπάθειες πολλών χρόνων και πολλών προσώπων’’.