Ευρυτάνας της εβδομάδας

8217

Όνομα: Όλγα Ντάλλα

Ιδιότητα: Φοιτήτρια ΤΕΦΑΑ

Τόπος κατοικίας:Παλαιό Φάληρο

Τόπος καταγωγής: Καρπενήσι

Στάση ζωής: ‘‘Όταν τα σώμα σου νιώθει κουρασμένο, κολύμπα με την καρδιά σου’’

Συναντήσαμε την Όλγα κατά τη διάρκεια του Γκραν Πρι κολύμβησης που διεξήχθη πριν λίγες μέρες στο Καρπενήσι και χαρήκαμε μαζί της το Αργυρό της μετάλλιο στην κατηγορία των 100μ. Ύπτιο Γυναικών με χρόνο 1:03.32, μιας και η Όλγα είναι Ευρυτάνισσα.

Στα 19 της χρόνια σπουδάζει στη Γυμναστική Ακαδημία Αθηνών και ανήκει στην ομάδα του Α.Ο Παλαιού Φαληρου. Είναι μέλος της Εθνικής Ομάδας κολύμβησης από τα 13 της χρόνια και έχει κατακτήσει έξι (6) μετάλλια σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα εκ των οποίων το  ένα (1) είναι χρυσό στα 200μ Ύπτιο. Έχει λάβει μέρος σε δυο πολυεθνεις διοργανώσεις (2014, 2016) και επίσης σε δυο βαλκανικούς αγώνες (2014, 2016) όπου κατέκτησε δύο δεύτερες θέσεις στα 50μ και 100μ Ύπτιο, και μια Τρίτη θέση στα 200μ Ύπτιο. Έλαβε μέρος στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα του 2016 στην Τραπεζουντα της Τουρκίας, κατακτώντας την δεύτερη θέση στα 100μ ύπτιο και στη σκυτάλη 4χ100 μικτή ομαδική. Να η ευκαιρία να τη γνωρίσουμε καλύτερα…

ΕΠ. Από ποια ηλικία ξεκίνησες να ασχολείσαι με τον αθλητισμό και ποιο ήταν το έναυσμα που σε οδήγησε στη σκέψη αυτή;

ΟΝ. Τεσσάρων  χρόνων ήμουν νομίζω και ξεκίνησα λόγω του αδερφού μου. Ο πρωταθλητισμός προέκυψε αργότερα λόγω επιτυχιών που είχα και όρεξη για να πετύχω το κάτι παραπάνω, κάπου στα 8 με 9 μου χρόνια.

ΕΠ. Πώς ένιωσες όταν σου είπαν ότι θα συμμετέχεις στους κολυμβητικούς αγώνες  Γκραν Πρι στην πρωτεύουσα της Ευρυτανίας;

ΟΝ. Όταν έμαθα ότι θα πάρω μέρος στους αγώνες Γκράν Πρι στο Καρπενήσι ένιωσα χαρούμενη γιατί μου αρέσουν πολύ οι εγκαταστάσεις και το περιβάλλον εκεί. Είμαι πολύ δεμένη συναισθηματικά με αυτό το μέρος. Το Καρπενήσι είναι ο τόπος γέννησης του παππού και της γιαγιάς μου και φυσικά αυτό μου δημιουργεί μια αίσθηση οικειότητας με τον τόπο αν και δεν έχω έρθει πολλές φορές δυστυχώς.

ΕΠ. Πως αισθάνθηκες όταν κατάφερες να κερδίσεις το μετάλλιο ;

ΟΝ. Όταν κατάφερα να κατακτήσω το μετάλλιο ένιωσα πολύ περήφανη, διότι πέρσι είχα σταματήσει για έναν χρόνο και αυτό το μετάλλιο ήταν μια ένδειξη για εμένα ότι έχω επανέλθει πλήρως και με το παραπάνω. Είναι μια νέα αρχή για εμένα.

ΕΠ. Πόση προετοιμασία χρειάζεται ώστε κάποιος να καταφέρει να κερδίσει ένα μετάλλιο ή και να προετοιμαστεί για τους αγώνες;

ΟΝ. Όπως και για κάθε άλλο σημαντικό αγώνα χρειάζεται πολύ προετοιμασία, καθημερινές προπονήσεις, πρωινές, γυμναστήρια κλπ και σωστός προγραμματισμός φορμαρίσματος με τον προπονητή και την κατάλληλη ψυχολογική υποστήριξη.

ΕΠ. Πώς καταφέρνεις να συνδυάζεις όλες σου τις υποχρεώσεις;;

ΟΝ. Είναι δύσκολη η καθημερινότητα μου, διότι είναι πολύ γεμάτο το πρόγραμμά μου λόγω προπονήσεων και σχολής. Η ξεκούραση είναι πολύ σημαντικό κομμάτι ώστε να αντέξεις μια τέτοια καθημερινότητα, όπως και το καθαρό μυαλό και η υπομονή.

ΕΠ. Ποια είναι τα όνειρά σου για το μέλλον; Πόσο μακριά θα ήθελες να φτάσεις;

ΟΝ. Πρώτος μου στόχος είναι να απολαμβάνω κάθε μου κούρσα και να δίνω πάντα το 100% των δυνατοτήτων μου. Οι πανελλήνιες διακρίσεις είναι ο πρωταρχικός μου στόχος και στην συνέχεια ο,τι προκύψει. Γενικά δεν μου αρέσει να λέω πολλά λόγια για τα όνειρα μου και τους στόχους μου, είναι αρκετά προσωπικό ζήτημα.

ΕΠ. Τι θα έλεγες στα μικρά παιδιά προκειμένου να ασχοληθούν με την κολύμβηση ?

ΟΝ. Η κολύμβηση εκτός από το να αθλείσαι σου παρέχει ταυτόχρονα διασκέδαση και γνώση ασφαλούς συμπεριφοράς στο νερό ,στοιχεία απαραίτητα από την παιδική ηλικία. 

Στόχος είναι να απολαμβάνω κάθε μου κούρσα και να δίνω πάντα το 100% των δυνατοτήτων μου’
‘Όταν τα σώμα σου νιώθει κουρασμένο, κολύμπα με την καρδιά σου’
‘Οι πανελλήνιες διακρίσεις είναι ο πρωταρχικός στόχος μου’
‘Η κολύμβηση εκτός από το να αθλείσαι σου παρέχει ταυτόχρονα διασκέδαση και γνώση ασφαλούς συμπεριφοράς στο νερό ,στοιχεία απαραίτητα από την παιδική ηλικία’