Ευρυτάνας της εβδομάδας

8526

Όνομα: Παναγιώτης Καραγιάννης

Ιδιότητα: Επιχειρηματίας, Ραδιοφωνικός Παραγωγός και ανταποκριτής στο Ράδιο Καρπενήσι 97,5

Τόπος διαμονής: Καρπενήσι

Τόπος καταγωγής: Ανιάδα Ευρυτανίας

Αγαπημένο σημείο στην Ευρυτανία: Πανταβρέχει

Στάση ζωής: ‘‘Τάο (Δεχόμαστε θετικά ότι κ’ αν μας συμβαίνει)’’

‘‘Συμβαίνει Τώρα, με τον Πάνο Καραγιάννη’’, είναι ίσως η ατάκα της χρονιάς που έφυγε… και σίγουρα αυτής που έχει έρθει στην Ευρυτανία. Η πολυσχιδής, πολυμήχανη, αεικίνητη προσωπικότητα  του Πάνου Καραγιάννη, είναι η αιτία. Κυριολεκτικά ετοιμοπόλεμος, βρίσκεται παντού και πάντα και επικοινωνεί την Ευρυτανία με τον πιο άμεσο τρόπο, παντού. Είναι ο Ευρυτάνας της εβδομάδας για τα δυο, και για την προσωπικότητα, αλλά και τη δράση του.

ΕΠ. κ. Καραγιάννη για όσους σας γνώρισαν μέσα από τις ανταποκρίσεις σας, ποιοι είναι οι σταθμοί σας έως σήμερα;

ΠΚ. Γεννήθηκα στην Ανιάδα Ευρυτανίας .Την δεκαετία του ‘70  έφυγα  για την Αθήνα οπου εργάστηκα 10 χρόνια σαν υδραυλικός. Στη συνέχεια υπηρέτησα στρατιώτης στις καταδρομές και συγγεκριμένα στο ΚΕΟΑΧ Ολύμπου,συμμετέχοντας στο πανελλήνιο πρωτάθλημα καταβάσεων  στο Σέλι για 2 έτη ,στις κατηγορίες Ελευθέρας ,Γιγαντιαίας και σπέσιαλ κατάβασης. Ολοκληρώνοντας την θητεία μου επέστρεψα στην αγαπημένη μου πατρίδα οπού εργάστηκα σαν τεχνικός στην Πειραϊκή Πατραϊκή. Παντρεύτηκα και απέκτησα δυο παιδιά τον Κώστα και την Καίτη. Από το 1985 έως και σήμερα διατηρώ με τον συνέταιρο μου επιχείρηση στην κεντρική πλατεία Καρπενησίου. Παράλληλα με την επιχείρηση μου ξεκίνησα να ασχολούμαι  με τον αθλητισμό σαν δάσκαλος του σκι στην χιονοδρομία, συμμετέχοντας σε πολλούς διασυλλογικούς αγώνες και στο χιονοδρομικό κέντρο Καρπενησίου. Συμμετείχα επίσης σε αγώνες 4×4 και όχι μόνο, με πολλές διακρίσεις, η μεγαλύτερη εξ αυτών 3ος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Enduro στην ΕΛΠΑ.

Διετέλεσα διαιτητής για πολλά χρόνια στην ΕΠΣ ΕΥΡΤΑΝΙΑΣ και ήταν πολύ τιμητικό για εμένα που σφύριξα αρκετά παιχνίδια προετοιμασίας ομάδων μέχρι και Α’ ΕΘΝΙΚΗΣ.

Διετέλεσα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ορειβατικού Συλλόγου Καρπενησίου. ήμουν Ιδρυτής και τέλεσα Πρόεδρος για περίπου 20 χρόνια της  Αγωνιστικής Λέσχης Αυτοκινήτου Καρπενησίου (Α.Λ.Α.Κ). Ετέλεσα πρόεδρος του Κολυμβητικού Ομίλου Καρπενησίου (Κ.Ο.Κ), καθώς και προεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καρπενησίου για 6 χρόνια και αντιπρόεδρος αλλά και χορευτής του Πολιτιστικού Συλλόγου ‘‘Η Παναγία’’.

ΕΠ. Ποιο ήταν το κίνητρο για να ασχοληθείτε με τα ΜΜΕ και συγκεκριμένα με το Ράδιο Καρπενήσι 97,5;

ΠΚ. Η αγάπη προβολής του τόπο μου,το ορωσκόπιο μου που είναι Λιοντάρι, η ευελιξία μου και η ευαισθητοποιήση μου για τον τόπο που ζω, και εργάζομαι καθημερνά. Φανατικός ακροατής από την πρώτη ημέρα λειτουργείας του Ράδιο Καρπενήσι 97,5 και σαν γνώριμος στο μικρόφωνο με άπειρες συνεντεύξεις λόγων των θεσμικών μου ρόλων  γεννήθηκε πριν ένα χρόνο η πρωτότυπη ιδέα μαζί με την Διευθύντρια του Σταθμού την κα Έλενα Κανέλλου  να δημιουργηθεί η εκπομπή ‘‘Συμβαίνει Τώρα’’ η οποία εξελίσσει τα μέχρι τώρα δεδομένα του ραδιοφώνου καθώς παρέχει και εικόνα στους φίλους ακροατές μέσα από βίντεο που ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα του ραδιοφώνου www.975fm.gr. Αισθάνομαι πολύ δημιουργικός με αυτή την εκπομπή διότι παρέχουμε έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση από την πατρίδα μας σε όλους τους απανταχού Ευρυτάνες και όχι μόνο, με ρεπορτάζ  που αποτυπώνουν την απλή καθημερινότητα των πολιτών. Νιώθω ιδιαίτερα συγκινημένος  και θέλω μέσα απο την εφημερίδα σας να ευχαριστήσω απο καρδιάς για τα εκατανταδες μηνύματα που λαμβάνω τόσο στα προσωπικά μου social media όσο και στου ραδιοφώνου από τους απόδημους Ευρυτάνες.

ΕΠ. Mέσα από το ‘‘Συμβαίνει Τώρα’’ σας δίνετε η δυνατότητα να επισκέπτεστε τα χωριά της Ευρυτανίας κάνοντας οδοιπορικά. Πόσο σημαντικό είναι για εσάς να έρχεστε σε επαφή με τον κόσμο;

ΠΚ. Είναι πάρα πολύ σημαντικό μέσα απο το ‘‘Συμβαίνει Τώρα’’ να εισπράττω το καλοσώρισμα των κατοίκων πολλών χωριών που έχω επισκεφθεί έως τώρα. Γίνομαι δέκτης θετικών και αρνητικών σχολίων της καθημερινότητας τους. Μέσα απο την κάμερα του Συμβαίνει τώρα οι Ευρυτάνες έχουν την δυνατότητα να δούν τα χωριά τους που σχεδόν ερημώνουν και να εκφράσουν τα οποιαδήποτε παραπονά στους άρχοντες του Τόπου.Το ‘‘Συμβαίνει Τώρα’’ είναι είναι η δική τους φωνή. Πολλά από τα βίντεο έχουν αναπαραχθεί απο μεγάλους τηλεοπτικούς σταθμούς όπως, ΣΚΑΙ ,ΑLPHA ,ANT1 και άλλα περιαφερειακά κανάλια και blogs. Νιώθω πως έτσι βάζω και εγώ ενα μικρό λιθαράκι στο να προβάλεται ο τόπος που ζω και αγαπώ.

ΕΠ. Μιας και ζείτε την Ευρυτανία, πως βλέπετε την εξέλιξη της Ευρυτανίας στο μέλλον;

ΠΚ. Κατά τη γνώμη μου στην Ευρυτανία δυστυχώς δεν μερίμνησαν οι πολιτικοί μας απο το παρελθόν να έχουμε τουλάχιστον μια σχολή ΤΕΦΑ που απλόχερα θα έδινε ανάπτυξη στον τόπο μας  καθώς υπάρχουν προπονητικό κέντρο, χιονοδρομικό κέντρο, κολυμβητήριο και το πιο βασικό τα 960μ υψόμετρο. Δεν είναι τυχαίο που ομάδες του ποδοσφαίρου της χιονοδρομίας, της κολύμβησης, του στίβου προπονούνται επι μονίμου βάσεως στο Καρπενήσι. Η Εξέλιξη δυστυχώς δεν θα είναι καλή για τον τόπο μας, παρατηρώ όλο και περισσότεροι νεοι φεύγουν για το εξωτερικο και για τα μεγάλα αστικά κέντρα, είμαστε ο 2ος γηραιότερος νομός της Ευρώπης και ο μικρότερος πληθυσμιακά νομός της χώρας. Μέσα από το ‘‘Συμβαίνει Τώρα’’ σκοπός μου είναι να αντιληφθούν άμεσα οι πολιτικοί τα υπάρχουν προβλήματα, να δώσουν λύσεις για τα μελλοντικά, καθώς και για το τεράστιο προβλημα της φυγής των νέων ανθρώπων. Είμαστε ο νούμερο 1 τουριστικός προορισμός της χώρας και πρέπει να δωθούν κίνητρα όχι μόνο στα λόγια αλλα και στις πράξεις να επιστρέψουν τα παιδιά μας και να ασχοληθούν με όλα αυτά που προσφέρει ο τόπος μας.

 

 

 

 

 

 

 

Με τη στενή συνεργάτιδά του και Διευθύντρια του Ράδιο Καρπενήσι κ. Έλενα Κανέλλου 

 

Εικόνες από τις αναμεταδόσεις του ‘‘Συμβαίνει Τώρα’’ σε Alpha και ΣΚΑΪ 

 

ΙΣε στιγμές με την γυναίκα τουδρυτής και Πρόεδρος για 20 χρόνια της Αγωνιστικής Λέσχης Αυτοκινήτου Καρπενησίου 

‘‘Θα είμαστε πάντα και παντού μόνο για την ενημέρωση του κόσμου και μόνο’’

Σε στιγμές με την γυναίκα του