Την επόμενη εβδομάδα η έναρξη των πανελληνίων

Την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2021 ξεκινούν οι πανελλαδικές εξετάσεις για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων και των Εσπερινών, δίνοντας όπως κάθε χρόνο πρώτο το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας. Οι μαθητές που προετοιμάστηκαν όλη τη σχολική χρονιά για τις πανελλήνιες, προχωρούν στις τελευταίες επαναλήψεις της ύλης τους πριν την έναρξη. Τις υπόλοιπες μέρες οι υποψήφιοι θα ακολουθήσουν τα μαθήματα για κάθε μία από τρεις ομάδες προσανατολισμού που έχουν επιλέξει.Από την άλλη οι υποψήφιοι των Επαγγελματικών Λυκείων θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 2 Ιουνίου με τα Νέα Ελληνικά και το Σάββατο 4 Ιουνίου με τα μαθηματικά.Όλοι οι υποψήφιοι πρέπει να βρίσκονται στις αίθουσες έως τις 8 π.μ. καθώς στις 8:30 π.μ. θα ξεκινάει η εξέταση. Αναφορικά με τα Γυμνάσια ημερήσια, εσπερινά και ειδικά τα μαθήματα για το καλοκαίρι θα ολοκληρωθούν στις 30 Μαΐου 2022 ημέρα Δευτέρα. Τα μαθήματα στα λύκεια ολοκληρώθηκαν στις 20 Μαΐου 2002 ημέρα Παρασκευή, ώστε να ετοιμασθούν οι αίθουσες για τις εξετάσεις των πανελληνίων. Να θυμίσουμε ότι οι εξετάσεις για τα ΓΕΛ θα ολοκληρωθούν στις 10 Ιουνίου, ενώ για τα ΕΠΑΛ στις 17 Ιουνίου. Στη συνέχεια θα προχωρήσουν στην εξέταση των ειδικών μαθημάτων για τα ΓΕΛ και τα ΕΠΑΛ, των οποίων η έναρξη θα πραγματοποιηθεί στις 18 Ιουνίου ημέρα Σάββατο και ολοκληρώνεται στις 30 Ιουνίου ημέρα Πέμπτη.
Οι υποψήφιοι και τα εξεταστικά κέντρα στην Ευρυτανία
Μειωμένος είναι και φέτος ο αριθμός των υποψηφίων στις πανελλαδικές εξετάσεις σε σχέση με την περσινή χρονιά. Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ο αριθμός των υποψηφίων πέρυσι στην Ευρυτανία άγγιζε τους 127, ενώ τη φετινή χρονιά ο αριθμός φτάνει μόλις του 122. Συγκεκριμένα, 51 είναι οι υποψήφιοι του ΓΕΛ Καρπενησίου, 52 του ΕΠΑΛ Καρπενησίου, 5 υποψήφιοι από τις Λυκειακές Τάξεις της Γρανίτσας, 5 από τις Λυκειακές Τάξεις του Ραπτοπούλου, 7 από το ΕΠΑΛ Δυτ. Φραγκίστας, 2 από τις Λυκειακές Τάξεις Κερασοχωρίου και κανείς μαθητής από τις Λυκειακές Τάξεις Φουρνάς.
Αναφορικά με τα εξεταστικά κέντρα στην Ευρυτανία όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας και φέτος θα είναι τρία. Συγκεκριμένα το ένα κέντρο θα είναι στο Γενικό Λύκειο Καρπενησίου, όπου θα εξεταστούν σε αυτό και οι μαθητές του Κερασοχωρίου και το άλλο εξεταστικό κέντρο θα είναι το ΕΠΑΛ Καρπενησίου, όπου θα εξεταστούν και μαθητές από το ΕΠΑΛ της Δυτικής Φραγκίστας. Φέτος δε θα λειτουργήσει το εξεταστικό κέντρο στο Ραπτόπουλο, αλλά στη Γρανίτσα όπου θα εξεταστούν οι μαθητές από τη Γρανίτσα και το Ραπτόπουλο.