Ευρυτανία: Τρίτη ημέρα ερευνών για τη 48χρονη γυναίκα που αγνοείται, ενώ νωρίτερα είχε κάνει καταγγελία για ξυλοδαρμό από τον σύζυγό της. Σημάδια ελπίδας από τις έρευνες που έκανε το ειδικό ρομπό του Ερυθρού Σταυρού.

Διαστάσεις θρίλερ έχει πάρει η εξαφάνιση της 48χρονης από την Ευρυτανία. Η γυναίκα παραμένει αγνοούμενη για τρίτο 24ωρο, ενώ νωρίτερα είχε προχωρήσει σε καταγγελία για ξυλοδαρμό σε βάρος του συζύγου της. Για την ανεύρεσή της υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση και σύμφωνα με ενημέρωση από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, στη λίμνη Κρεμαστών εντοπίστηκε σημείο που πιθανόν να σχετίζεται με τη 48χρονη.

Συγκεκριμένα, οι εθελοντές Σαμαρείτες Διασώστες & Ναυαγοσώστες του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην Πάτρα ανταποκρίθηκαν άμεσα στην έκκληση του Αστυνομικού Τμήματος Κρεμαστών για συνδρομή στον εντοπισμό αγνοουμένης στην λίμνη Κρεμαστών με τη χρήση του ειδικού τηλεκατευθυνόμενου ναυαγοσωστικού ρομπότ “Εμιλυ” του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, το οποίο διαθέτει σύστημα sonar για εντοπισμό αγνοουμένων εντός του νερού.

Το ρομπότ «Έμιλυ» του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού επί τω έργω.ΕΕΣ

Σύμφωνα με τις έρευνες που διεξήγαγε το κλιμάκιο του Ε.Ε.Σ σαρώνοντας τον βυθό της λίμνης, εντοπίστηκε πιθανό σημείο σε μεγάλο βάθος που μπορεί να σχετίζεται με την εξαφάνιση. Οι ενδείξεις δόθηκαν στις αρμόδιες αρχές, προκειμένου δύτες να ερευνήσουν το σημείο το επόμενο διάστημα.

Υπενθυμίζεται οτι το τελευταίας τεχνολογίας διασωστικό ρομπότ “Εμιλυ” του Ε.Ε.Σ έχει τη δυνατότητα εντοπισμού αντικειμένου ακόμα και σε βάθος 70 μέτρων και έχει ακτίνα δράσης έως και 400μ. από το χειριστή του.

newsbomb.gr