Γράφει η: Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Ευρυτανίας

Η ελευθερία του τύπου, η πολυφωνία και ο πλουραλισμός, είναι έννοιες αναπόσπαστες της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου.

Η ελευθερία του λόγου και του τύπου είναι συστατικό της αστικής δημοκρατίας και  βασική αρχή της. Στις μέρες μας όμως δεν φαίνεται να τηρείται.

Οι κυβερνώντες υιοθετούν το «όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εχθρός». Απροκάλυπτα χρηματοδοτούν φιλικά ΜΜΕ (λίστα Πέτσα) και ρίχνουν στην πυρά κάθε τι που δεν συμμορφώνεται με τις υποδείξεις. Πιστός στο δόγμα αυτό ο τοπικός βουλευτής υιοθετεί πρακτικές των πιο σκοτεινών χρόνων της ελληνικής ιστορίας.

Όποιος δεν συμφωνεί μαζί του «εις το πύρ το εξώτερον». Στην προκειμένη περίπτωση στο στόχαστρο ο Ευρυτανικός Παλμός. Δια  της δικαστικής οδού «υποχρεούται» να συνετιστεί, ώστε να αποτελέσει σκληρό παράδειγμα και για όποιον άλλο στο μέλλον διανοηθεί να εκφράσει διαφορετική άποψη από την υψηλότητά του. Με τη στάση του, τόσο με τις ακραίες και ξενοφοβικές τοποθετήσεις του στο πρόσφατο παρελθόν όσο και τώρα με τις επιθέσεις σε οποιαδήποτε διαφορετική άποψη, ανοίγει επικινδύνως τον ασκό του Αιόλου για τη δημοκρατία και τον τόπο.

Ο ίδιος βεβαίως έχει το απόλυτο δικαίωμα να κάνει επιτιμητικά σχόλια και προσωπικούς χαρακτηρισμούς για πολιτικούς αντιπάλους. Η τιμή και η υπόληψη αυτών δεν θίγονται, αλλά μόνο του ιδίου και ζητά αποζημίωση.

Ο Ευρυτανικός Παλμός στην πορεία του, ειδικά των τελευταίων χρόνων, απέδειξε την ανεξαρτησία του και τον πλουραλισμό του. Ο καθένας μας μπορεί να εκφράσει τις απόψεις του ελεύθερα και αβίαστα μέσω της εφημερίδας χωρίς  περιορισμούς και λογοκρισίες.

Έχουμε υποχρέωση όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες να υπερασπιστούμε την ελευθερία του τύπου και  του λόγου.

Να σταθούμε αλληλέγγυοι υπερασπιζόμενοι το δημοκρατικό δικαίωμα που τίθεται σε αμφισβήτηση.

Να καταδικάσουμε κάθε προσπάθεια επιβολής λογοκρισίας, περιορισμού της ελεύθερης έκφρασης και επιβολής, μέσω διαφόρων οδών, αναγκαστικής αυτολογοκρισίας.