Η «επίσημη αγαπημένη» προπονήθηκε 6 ημέρες στο Καρπενήσι (video)

7095

Κορυφαίο αθλητικό γεγονός για το Καρπενήσι αποτέλεσε η παρουσία της Εθνικής ομάδας μπάσκετ των ανδρών για προετοιμασία. Οι διεθνείς προπονήθηκαν στην πόλη μας από την Τετάρτη 26 Ιουλίου έως την Τρίτη 1 Αυγούστου. Διέμειναν για μια ακόμη χρονιά στο Montana, κάνοντας προπονήσεις στο υπερσύγχρονο κλειστό του ξενοδοχείου.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επέστρεψε στην Ευρυτανική πρωτεύουσα μετά από δυο χρόνια απουσίας. Από το «χτίσιμο» στην πόλη μας έχουν ξεκινήσει μετέπειτα μεγάλες επιτυχίες. Νέος προπονητής της «γαλανόλευκης» είναι ο Κώστας Μίσσας, ενώ στο Καρπενήσι βρέθηκαν 15 συνολικά καλαθοσφαιριστές εν όψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, το οποίο αρχίζει στο τέλος του Αυγούστου. Οι διεθνείς αποτέλεσαν «πόλο» έλξης για τους κατοίκους της περιοχής.

Οι αθλητές που προπονήθηκαν στο Καρπενήσι ήταν οι ακόλουθοι: Δημήτρης Αγραβάνης, Γιάννης Αντετοκούνμπο, Θανάσης Αντετοκούνμπο, Νικ Καλάθης, Βαγγέλης Μάντζαρης, Κώστας Μήτογλου, Γιώργος Μπόγρης, Γιάννης Μπουρούσης, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Γιώργος Παπαγιάννης, Κώστας Παπανικολάου, Ιωάννης Παπαπέτρου, Νίκος Παππάς, Γιώργος Πρίντεζης, Κώστας Σλούκας. Από τους παραπάνω θα επιλεγούν 12 για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, με την Εθνική να έχει τοποθετηθεί στον όμιλο της Φινλανδίας. Τα φιλικά των «γαλάζιων» αρχίζουν στις 7 Αυγούστου στην Πάτρα.

Η Εθνική ομάδα μπάσκετ των ανδρών έχει προσφέρει αμέτρητες επιτυχίες στο Ελληνικό μπάσκετ. Κορυφαίες φυσικά είναι οι κατακτήσεις δυο Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων, το 1987 και το 2005.