Με παρέμβασή της η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Καρπενησίου χαιρετίζει την κινητοποίηση φορέων και σωματείων που με την παρουσία της έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο διαδήλωσαν την καθολική αντίδραση των Ευρυτάνων και Ευρυτανισσών στην καταστροφή των βουνών μας, όπως αναφέρουν, στον βωμό του κέρδους των μονοπωλιακών ομίλων. Στην ανακοίνωσή τους μεταξύ άλλων αναφέρουν:

«Για τις Ανεμογεννήτριες στο Πικροβούνι. Το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης  αφορούσε την  ΜΠΕ- Εγκατάσταση Αιολικού Πάρκου στη θέση Πικροβούνι, η οποία συνδέεται άμεσα με το συνολικό σχεδιασμό ανάπτυξη ΑΣΠΗΕ στις θέσεις ΚΑΣΤΡΙ- ΚΟΚΚΑΛΙΑ,  ΚΑΡΑΒΙ-ΑΛΟΓΟΒΟΥΝΙ, ΤΥΜΠΑΝΟ – ΤΡΥΠΗΡΙ. Μετά από  συζήτηση, ανάπτυξη θέσεων και απόψεων διατυπώθηκε το σχετικό ψήφισμα.

Κάτω και από την πίεση της  τοπικής κοινωνίας, των συλλόγων και των τοπικών οργανώσεων, μέρος των οποίων συμμετείχαν και με παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το χώρο συνεδρίασης, το ψήφισμα ήταν ομόφωνα αρνητικό για την συγκεκριμένη  ΜΠΕ Πικροβουνίου και τις σχεδιαζόμενες στον ίδιο άξονα εγκαταστάσεις.

Πάνω στο ψήφισμα ο σύμβουλος  της Λαϊκής Συσπείρωσης ζήτησε την παράθεση παραγράφου με την οποία να δηλώνεται η διαφωνία του για την αποσπασματική  τοποθέτηση του ψηφίσματος και μόνο για τη συγκεκριμένη περιοχή. Ενώ ήταν θεμιτή και αναγκαία μια αρνητική απόφαση για το σύνολο των σχεδιαζόμενων ΑΣΠΗΕ στον νομό Ευρυτανίας.

Ως προς αυτό συνηγορούσε άλλωστε και η αρνητική θέση του Δήμου Αγράφων, όπως και των φορέων και συλλόγων που με έγγραφες παρεμβάσεις τους είχαν εκφράσει τη βούλησή τους προς το Δημοτικό Συμβούλιο. Η προσθήκη έγινε δεκτή  και η Λαϊκή Συσπείρωση κατέθεσε γραπτώς ,την συμπληρωματική στο ψήφισμα, θέση του.

Για την απομάκρυνση των κάδων από το μνημείο του Παιδαγωγικού Φροντιστηρίου Στερεάς. Στην προ ημερησίας τοποθέτησή του ο σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης έθεσε το ζήτημα των κάδων απόθεσης απορριμμάτων που μόνιμα είναι τοποθετημένοι μπροστά από την αναμνηστική πλάκα για το Παιδαγωγικό Φροντιστήριο ΠΕΕΑ 1944, απέναντι από τον ΟΤΕ. Υπενθύμισε προηγούμενες παρεμβάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης για το ίδιο θέμα και ζήτησε από το Δήμαρχο την απάντησή του. Ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε για την άμεση και οριστική απομάκρυνση των κάδων από τον συγκεκριμένο σημείο.  Αναμένουμε αυτό να γίνει μέσα στην εβδομάδα, αλλιώς δικαιούμαστε να μιλήσουμε ξανά για εμπαιγμό.

Για την προστασία της υγείας των μαθητών και συνολικά του λαού. Παρέμβαση του συμβούλου μας έγινε και για τον μεγάλο αριθμό μαθητών σε κάποιες αίθουσες των σχολείων, καθώς και για την υποστελέχωση του Νοσοκομείου, όπως είναι η έλλειψη Πνευμονολόγου, Ουρολόγου, επαρκών παθολόγων για τις εφημερίες, ΜΑΦ και ΜΕΘ. Όλα αυτά μάλιστα σε συνθήκες πανδημίας (covid-19) και εισόδου σε χειμερινή περίοδο με αναμενόμενη έξαρση και των εποχικών νοσημάτων. Για την κατάσταση του Νοσοκομείου ερωτήματα τέθηκαν και από την μείζονα αντιπολίτευση, όπως επίσης και από τον δημοτικό σύμβουλο  της διοικούσας παράταξης παθολόγο του Νοσοκομείου Ιωάννη Πέτρου. Ο οποίος περιέγραψε επακριβώς  την αδυναμία ομαλής λειτουργίας του Νοσοκομείου με τις υφιστάμενες συνθήκες».

4 ΣΧΟΛΙΑ