Η πρώτη ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ στον δήμο Αγράφων στον μελισσοκομικό τομέα έχει συσταθεί εδώ και δύο μήνες και πλέον έχει τα προϊόντα της στην αγορά με όλες τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές, προσφέροντας το πρώτο τυποποιημένο προϊόν που παράγεται στο Δήμο Αγράφων.

Η κα Κατερίνα Γερονίκου, πρόεδρος της ΚΟΙΝΣΕΠ ‘Η μέλισσα των Αγράφων’ αναφέρει για το νέο συνεταιρισμό και το πρώτο του προϊόν:

«Το πρώτο επίσημα τυποποιημένο προϊόν του δήμου Αγράφων ,είναι πλέον διαθέσιμο στους καταναλωτές του!!!από τα μοναδικά ελατοδάση των Αγράφων κατευθείαν στο τραπέζι σας, χωρίς καμία επεξεργασία, με όλες τις χημικές αναλύσεις που προβλέπει η ευρωπαϊκή νομοθεσία, τον απαραίτητο διατροφικό πίνακα και την τυποποίηση σε πιστοποιημένο εργαστήριο! Η τυποποίηση του μελιού ελάτης είναι μόνο ένα μικρό δείγμα σχετικά με όσα έχει στο πρόγραμμά της η ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ, στόχος μας είναι να αναδείξουμε τον τόπο μας και τα εκπληκτικά προϊόντα του!».

Ο Δήμαρχος Αγράφων Αλέξης Καρδαμπίκης σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει:

«Η πρώτη Κοιν.Σ.Επ στα Άγραφα είναι πραγματικότητα και είμαστε πολύ περήφανοι γι’ αυτό. Με τη δημιουργία της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης και τη συνεργασία των μελισσοκόμων της περιοχής μας, έγινε το πρώτο σημαντικό βήμα για την επέκταση των δραστηριοτήτων τους ώστε να ενταχθούν ισότιμα στο χώρο της επιχειρηματικότητας. Εξάλλου οι μέλισσες φτιάχνουν το…” Νέκταρ των Θεών” στα Άγραφα, συλλέγοντας το μέλι τους από μια μεγάλη ποικιλία βοτάνων, αγριολούλουδων, κωνοφόρων δέντρων, φτιάχνοντας το υπέροχο μέλι Αγράφων με τη μοναδική του γεύση και άρωμα που σίγουρα θα ξεχωρίσει και θα κερδίσει τις εντυπώσεις στην αγορά.

Ευελπιστούμε ότι σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλες κοινωνικές ομάδες το παράδειγμα των μελισσοκόμων της περιοχής μας για να φτιάξουν την επόμενη ομάδα παραγωγών».