Η Περιφέρεια Στερεάς ενισχύει και φέτος τους μαθητές.

4537

Τρεις δράσεις οικονομικής ενίσχυσης για τους μαθητές από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, γνωρίζοντας τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η σημερινή ελληνική οικογένεια, μη μπορώντας να ανταποκριθεί στις μαθησιακές ανάγκες των παιδιών της προσφέρει τρία προγράμματα οικονομικής ενίσχυσης για παιδιά και εφήβους του σχολικού έτους 2018-2019.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης σε δήλωσή του αναφέρει χαρακτηριστικά: «Εύχομαι να μην υπάρχει κανένα παιδί αποκλεισμένο, καθώς μέσα από τις δράσεις ΓΕΦΥΡΑ δίνουμε ίσες ευκαιρίες και υγιείς συνθήκες ανάπτυξης των δυνατοτήτων και της προσωπικότητάς τους».

Στόχος του ίδιου είναι η πρώτη επαφή των μικρών μαθητών με το σχολικό περιβάλλον να είναι ομαλή, αξιοπρεπής και χωρίς κοινωνικές ανισότητες. Ταυτόχρονα προωθεί την εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας και στηρίζει τη συμμετοχή των παιδιών σε εξωσχολικές δραστηριότητες για να είναι χαρούμενα και γεμάτα νέα ερεθίσματα. Στην δήλωσή του προσθέτει ακόμη: «Καταβάλλουμε μία μεγάλη προσπάθεια, ώστε η παρουσία μας δίπλα σε κάθε οικογένεια που μας χρειάζεται να είναι άμεση αλλά και ουσιαστική, να κάνουμε πράξη την κοινωνική συνοχή».  Τέλος, δεν έλλειψε να ευχαριστήσει  το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για την δωρεά και την άψογη συνεργασία τους, ευχόμενος συγκεκριμένα: «Μακάρι να έρθει σύντομα η μέρα εκείνη που δε θα χρειάζονται τέτοιες δράσεις».

 

Οι δράσεις της Δομής «Γέφυρα», έχουν  ως στόχο την ισότιμη κάλυψη των αναγκών των μαθητών και είναι οι εξής:

Η 1η  δράση με τίτλο «αρχή…ΖΩ», μέσω της οποίας δίνεται εφάπαξ «κουπόνι αγορών» (Voucher) αξίας 60€/μαθητή για την αγορά σχολικών ειδών, σε μαθητές της Α’ τάξης Δημοτικού των σχολείων της Στερεάς Ελλάδας, υλοποιείται για δεύτερη συνεχή χρονιά. Η δράση έρχεται να ενισχύσει τους γονείς στην προσπάθειά τους να ανταποκριθούν οικονομικά στις απαιτητικές συνθήκες της οικογενειακής μέριμνας και την ίδια στιγμή, δεδομένου ότι οι επιταγές εξαργυρώνονται στα τοπικά καταστήματα, στηρίζει τις επιχειρήσεις της περιοχής.

 Σε ποιους απευθύνεται:

Σε γονείς ή κηδεμόνες, μαθητών Δημοτικών Σχολείων οι οποίοι:

  • θα εγγράψουν τα παιδιά στην Α’ τάξη Δημοτικού
  • είναι κάτοικοι της Περιφέρειες Στερεάς Ελλάδα
  • διαβούν με εισοδήματα κάτω των ορίων της φτώχειας

 Προθεσμία υποβολής αιτήσεων

 Από 03/09/18  έως 14/09/18

Η 2η δράση «Μαθαίνω ξένες γλώσσες» Αναφέρεται σε έκτακτη οικονομική ενίσχυση, με κουπόνι αγορών (voucher), αξίας 180 €, για την κάλυψη μέρους των ετήσιων διδάκτρων φροντιστηριακής εκπαίδευσης στην αγγλική γλώσσα (επιπέδου A΄Junior) για μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

 


Σε ποιους απευθύνεται

 Ωφελούμενοι της δράσης (άμεσα ωφελούμενοι) είναι μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σχολείων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, οι οποίοι πρόκειται να φοιτήσουν σε φροντιστήρια ξένων γλωσσών στην πρώτη τάξη Αγγλικών (A΄Junior), οικογενειών που διαβιούν στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με οικογενειακό εισόδημα κάτω από τα όρια της φτώχειας. Την έκτακτη οικονομική ενίσχυση θα λάβουν οι γονείς ή κηδεμόνες (έμμεσα ωφελούμενοι) οι οποίοι πληρούν τις προϋποθέσεις υπαγωγής στη δράση.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων

Η Πρόσκληση έχει διάρκεια 19 ημερών (από την 03/09/2018 έως 21/09/2018)

 

3η  Η δράση «…μετά το Σχολείο»: αναφέρεται στην εφάπαξ παροχή οικονομικής ενίσχυσης μέσω «Κουπονιού αγορών» (Voucher) αξίας 200€/μαθητή, για την κάλυψη μέρους ή όλου του ποσού της ετήσιας συνδρομής για εξωσχολικές δραστηριότητες Άθλησης, Δημιουργικής και Ψυχαγωγικής Απασχόλησης. Η δράση θα καλύψει το σύνολο των παιδιών που στερούνται οικογενειακού περιβάλλοντος και φιλοξενούνται σε Ιδρύματα της Στερεάς Ελλάδας, αλλά και μαθητές Γυμνασίου των οποίων οι οικογένειες διαβιούν με εισοδήματα κάτω των ορίων της φτώχειας.

 

Σε ποιους απευθύνεται

  1. Σε παιδιά και εφήβους ηλικίας 5 έως 16 ετών που διαβιούν μόνιμα σε δομές προστασίας παιδιών και εφήβων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας
  2. Σε παιδιά Γυμνασίου οικογενειών που:

– είναι κάτοικοι της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

– διαβιούν με εισοδήματα κάτω των ορίων της φτώχειας.

Το κατώφλι φτώχειας, όπως αυτό προσδιορίστηκε από την ΕΛΣΤΑΤ για το έτος 2017, ορίζεται σε 4.560€ ετησίως, για μονοπρόσωπα νοικοκυριά προσαυξανόμενο κατά: -50% για τον σύζυγο και κάθε παιδί από 14 έως και 24 ετών. -30% για κάθε παιδί κάτω των 14 ετών.

 

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων

Η Πρόσκληση έχει διάρκεια 23 ημερών (από την 03/09/2018 έως 25/09/2018).

 

Οι τρεις αυτές δράσεις  σχεδιάστηκαν και υλοποιούνται με ευθύνη της Δομής «Γέφυρα» και το συνολικό κόστος τους καλύπτεται με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Η μέριμνα και τα κριτήρια αυτών των δράσεων  τίθενται από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας, ενώ ο προϋπολογισμός της κάθε δράσης ορίζεται στο ποσό των εξήντα χιλιάδων ευρώ (60.000,00€), συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

 

Πληροφορίες και Αιτήσεις συμμετοχής 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν από την ιστοσελίδα της Γέφυρας www.gefyra.com.gr και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας www.pste.gov.gr αλλά να απευθύνονται και στα παρακάτω γραφεία:

Γραφεία Δομής «ΓΕΦΥΡΑ»: Α/Α  ΓΡΑΦΕΙΑ/ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

  1. ΓΡΑΦΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ

Πλατεία Ελευθερίας 3, 35131, Λαμία Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης –ΠΣΤΕ,  Δομή ΓΕΦΥΡΑ 2ος όροφος, Τηλ.: 22310 28725 e-mail: info@gefyra.com.gr

  1. ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ

Διοικητήριο Π.Ε. Ευρυτανίας  (Κεντρικό Δημαρχείο) Εθνικής Αντιστάσεως 1 , 36100, Καρπενήσι Τηλ.: 22373 52306, 52304