Η Περιφέρεια Στερεάς και η Λαϊκή Συσπείρωση στηρίζουν την ΛΑΡΚΟ

3039

Η εταιρεία ΛΑΡΚΟ φαίνεται πως διανύει δύσκολες μέρες, προδιαγράφοντας γι’ αυτήν αλλά και για όλους τους εργαζόμενούς της ένα μέλλον δυσοίωνο. Τόσο η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, όσο και η Λαϊκή Συσπείρωση στηρίζουν ανοιχτά την εταιρεία και θα μετέχουν από κοινού σε αγώνες για την διάσωσή της. Την αγωνία τους για το μέλλον των εκατοντάδων εργαζομένων της εταιρείας ΛΑΡΚΟ η οποία βρίσκεται σε αδιέξοδο εξέφρασαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, ο Πρόεδρος του Σωματείου των εργαζομένων της εταιρίας Ανδρέας Κορέτζελος, οι Αντιπεριφερειάρχες Φθιώτιδας και Εύβοιας Ευθύμιος Καραϊσκος και Φάνης Σπανός, ο Πρόεδρος ΠΕΔ Λουκάς Υπερήφανος και οι Δήμαρχοι Λοκρών Νίκος Λιόλιος, Διρφύων Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς και ο βουλευτής της ΝΔ Φθιώτιδας Χρήστος Σταϊκούρας.
Ο Κώστας Μπακογιάννης ανέφερε: «Έχουμε δώσει πολλές μάχες για τη ΛΑΡΚΟ. Το κάνουμε για άλλη μία φορά. Όμως το φως που βλέπουμε πλέον στο βάθος του τούνελ είναι το τρένο το οποίο έρχεται να μας πλακώσει». Και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση κωφεύει στην κραυγή αγωνίας για τη ΛΑΡΚΟ… Η είναι επειδή υπάρχει μια κρυφή ατζέντα η οποία θέλει τη ΛΑΡΚΟ να οδηγηθεί στην καταστροφή;»
Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας εκφράζοντας την κοινή αγωνία για το μέλλον των εργαζομένων και της επιχείρησης έστειλε ένα μήνυμα : «Δεν πάει άλλο. Το εθνικό ζητούμενο σήμερα για τη χώρα είναι η ανάπτυξη είναι η εξωστρέφεια, είναι οι επενδύσεις είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Εμείς λοιπόν όλοι θα δώσουμε τη μάχη. Και βεβαίως θα συμβάλουμε με εποικοδομητικό και ουσιαστικό τρόπο στις όποιες συζητήσεις και συνεννοήσεις. Η ευθύνη της ΛΑΡΚΟ είναι στην κυβέρνηση αλλά δυστυχώς ο λογαριασμός για την αναβλητικότητα και την προχειρότητα των κυβερνώντων φτάνει στους εργαζόμενους. Φτάνει στην κοινωνία».
Στο πλευρό των εργαζομένων βρίσκεται και η Λαϊκή Συσπείρωση, όπου στις 17 Γενάρη κατά τη διάρκεια της 24ωρης απεργίας στη συγκέντρωση των εργατών της ΛΑΡΚΟ στο χώρο του εργοστασίου, παρευρέθηκαν οι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας Μπασδέκης Κώστας και του Δήμου Λοκρών Καρατράντος Θωμάς.
Στους εργάτες μίλησε ο Κώστας Μπασδέκης εκφράζοντας τη συμπαράσταση της Λαϊκής Συσπείρωσης στον αγώνα των εργατών και μεταξύ άλλων είπε: «Το γεγονός ότι σήμερα οι καμινάδες της ΛΑΡΚΟ δεν καπνίζουν, δεν υπάρχει κανένας απεργοσπάστης και η απεργία έφτασε στο 100%, δείχνει την θέληση των εργαζομένων να αποτρέψουν τα σχέδια για τις χειρότερες εξελίξεις που προδιαγράφει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στη ΛΑΡΚΟ.
Το ΚΚΕ και η Λαϊκή Συσπείρωση σταθερά και αταλάντευτα στο πλευρό των εργατών στηρίζει τον αγώνα τους ενάντια στη μεθόδευση του ξεπουλήματος, της πλήρους ιδιωτικοποίησης και στο ενδεχόμενο ακόμη και κλεισίματος μιας επιχείρησης που θα μπορούσε να προσφέρει πολύ περισσότερα.
Μιας επιχείρησης που κάτω από άλλες συνθήκες σε δρόμο ανάπτυξης που θα έχει στο επίκεντρο τις εργατικές-λαϊκές ανάγκες και όχι τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων θα αποτελούσε πηγή ζωής για όλη την περιοχή αλλά και τη χώρα».