Η Ράνια Μπουμπουρή τιμήθηκε από τον Σύνδεσμο Ευρυτάνων Λογοτεχνών

2363

Μια όμορφη εκδήλωση, αφιερωμένη τιμητικά στο έργο της Ράνιας Μπουμπουρή, συνδιοργάνωσε ο Σύνδεσμος Ευρυτάνων Λογοτεχνών και Συγγραφέων με τις Εκδόσεις ‘Ψυχογιός’, τη Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019, στην Αίθουσα της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών στην Αθήνα. Η Καρπενησιώτισσα συγγραφέας παιδικών βιβλίων έχει εκδώσει 25 που κυκλοφορούν κυρίως από τις Εκδόσεις ‘Ψυχογιός’, έχει αγαπηθεί από τους μικρούς αναγνώστες γιατί τους μεταφέρει ιστορίες καθημερινές, με τρόπο χαρούμενο και μαγικό και έχει τιμηθεί με διακρίσεις για το λόγο αυτό.
Κύρια ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν η έμπειρη βιβλιοκριτικός κ. Τούλα Ρεπαπή και ανέφερε χαρακτηριστικά για τα βιβλία της κ. Μπουμπουρή: ‘‘ Στο έργο της, σημαντικό επίσης στοιχείο αναφοράς της, ως απόηχος των παιδικών της χρόνων στο Καρπενήσι, είναι η επαφή με τη φύση και ο σεβασμός προς τη φύση. Η αγάπη της προς την ιδιαίτερη πατρίδα της αντανακλάται σε πολλά βιβλία της, κυρίως όμως «Στο γιογιό με τη γιαγιά»: το μικρό παιδί που περνά το καλοκαίρι του στα βουνά («μην ακούτε -νήσι και νομίσετε ότι είναι νησί», λέει στην αρχή της ιστορίας για το Καρπενήσι), η φύση γύρω να λάμπει, τα ζωάκια να παίζουν ρόλο καθοριστικό στην εξέλιξη της υπόθεσης – πρόβατα, τσοπανόσκυλα, σαλιγκάρια… πλάσματα, που πλέον ίσως να φαντάζουν εξωπραγματικά στα παιδιά των μεγάλων αστικών κέντρων, βοηθούν να συνδεθεί το παρόν με το όχι και τόσο μακρινό παρελθόν της πατρίδας μας.’’
Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, οικονομολόγος και ποιητής κ. Λάμπρος Ηλίας. Ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό, κατά την οποία μίλησε με ενθουσιασμό για το έργο της κ. Μπουμπουρή, ο ομότιμος καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Κλεομένης Κουτσούκης και ειδικά για τη συμβολή της ελληνικής παιδικής λογοτεχνίας στην εκπαίδευση των παιδιών σήμερα.