«Στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, ως “Στερεά Υπεροχής”, στηλιτεύσαμε και αποδοκιμάσαμε τις αντιδημοκρατικές και  απαράδεκτες κυβερνητικές πρακτικές, σε βάρος πολιτικών αντιπάλων και δημοσιογράφων. Υποκλοπές, παρακολουθήσεις, παραιτήσεις, καρατομήσεις, συνθέτουν ένα τοξικό και ζοφερό πολιτικό κλίμα, επαναφέροντας αντιλήψεις μιας αλήστου μνήμης εποχής» αναφέρει η παράταξη της αντιπολίτευσης «Στερεά Υπεροχής».

Σε κείμενο της παράταξης που υπογράφει ο επικεφαλής της, Δημήτρης Αναγνωστάκης, συνεχίζει:

«Η Δημοκρατία μας χρειάζεται ενίσχυση και θωράκιση και όχι υπονόμευση και φαλκίδευση.

Αναδείξαμε επίσης τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της περιφέρειάς μας, κυρίαρχα την δραματική κατάσταση του Νοσοκομείου Λαμίας, απαιτώντας να αναληφθούν πρωτοβουλίες και να διεκδικηθεί η αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας, με την πρόσληψη του αναγκαίου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Οι ανεκπλήρωτες κυβερνητικές εξαγγελίες πρέπει επιτέλους να μετουσιωθούν σε απτό και συγκεκριμένο πολιτικό αποτέλεσμα.

Εμείς, θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε τα προβλήματα στο χώρο της Δημόσιας Υγείας και θα συμπορευτούμε με όλους εκείνους που τολμούν να διεκδικούν τα αυτονόητα.

Με πρωτοβουλία της παράταξής μας, συζητήθηκαν το ζήτημα της ενεργειακής κρίσης καθώς και αυτό της ακρίβειας, προτείνοντας αλλά και αναζητώντας μέτρα προστασίας, για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Η παράταξή μας, με συνέπεια και συνέχεια στο θεσμικό της ρόλο, καταψήφισε αποσπασματικές τροποποιήσεις τόσο του τεχνικού προγράμματος όσο και του προϋπολογισμού, που είχαν χαρακτήρα κυρίως “πελατειακών εξυπηρετήσεων”.

Επίσης καταψήφισε την έκθεση αποτελεσμάτων προϋπολογισμού της Περιφέρειας, για το δεύτερο τρίμηνο του 2022, λόγω της σημαντικής υστέρησης εσόδων που παρουσιάζει.

Από τα στελέχη της παράταξης κατατέθηκαν επίκαιρες ερωτήσεις, για τα μαθητικά δρομολόγια στην Εύβοια, για το πλατανόδασος Σπερχειού και για το νοσοκομείο Καρπενησίου.

Το περιφερειακό συμβούλιο οφείλει να υπηρετήσει με συνέπεια και αποτελεσματικότητα τόσο τον πολιτικό όσο και τον κοινωνικό του ρόλο.

Εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθεια να ανταποκριθούμε στο θεσμικό μας ρόλο και στη θεσμική μας ευθύνη.

Οψόμεθα εις Φιλίππους…».

φωτογραφία αρχείου