Άδεια χορήγησε το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Αγράφων για τη λειτουργία κολυμβητικής δεξαμενής (πισίνας), ιδιοκτησίας της ιεράς Μητροπόλεως Καρπενησίου, με νόμιμο εκπρόσωπο τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καρπενησίου κ.κ. Γεώργιο, που βρίσκεται στη θέση «ΣΩΤΗΡΑ», στον υπαίθριο χώρο της Κατασκήνωσης στην Τοπική Κοινότητα Ανατολικής Φραγκίστας του Δήμου Αγράφων.

Οι μικροί κατασκηνωτές θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν την πισίνα αυτή για αθλοπαιδιές, αλλά και για να απολαμβάνουν το νερό κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Υπεύθυνος Λειτουργίας της κολυμβητικής δεξαμενής ορίστηκε ο κ. Πανάκης Κωνσταντίνος του Δημητρίου και Επόπτης Ασφαλείας (ναυαγοσώστης) η κα. Ντρίβα Ελπίδα του Κωνσταντίνου, διάρκειας πέντε (5) ετών.

Η άδεια λειτουργίας ισχύει μόνο για τις εγκαταστάσεις για τις οποίες έχει χορηγηθεί και για μία 5ετία από την χορήγησή της, υπό την προϋπόθεση ότι αυτές λειτουργούν και συντηρούνται καλώς. Μετά την πάροδο του ως άνω χρονικού διαστήματος η άδεια θα ανανεώνεται.

Η Υπηρεσία του Δήμου με έγγραφο, απέστειλε το φάκελο των απαιτούμενων δικαιολογητικών στη Δ/νση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Ευρυτανίας προς γνωμοδότηση. Η ανωτέρω Υπηρεσία επέστρεψε τα κατατεθέντα δικαιολογητικά, γνωμοδοτώντας θετικά για τη χορήγηση της αιτούμενης άδειας κολυμβητικής δεξαμενής, καθώς διαπιστώθηκε ότι πληρούνται τα υγειονομικά κριτήρια και προϋποθέσεις.