Ιστορικό ντοκιμαντέρ για τη ζωή και τη δράση του Κατσαντώνη χρηματοδοτεί ο Δήμος Αγράφων

2912

Την απόφαση χρηματοδότησης του ιστορικού ντοκιμαντέρ, προς τιμήν του Πρωτοκλέφτη και Σταυραετού των Αγράφων Αντώνη Μακρυγιάννη – Κατσαντώνη, ανακοίνωσε ο Δήμος Αγράφων. Μια απόφαση που ήρθε μετά από μεγάλη προσπάθεια, προεργασία και συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων, Φορείς και Συλλόγους της περιοχής.

Κατά την τελευταία αναμόρφωση του προϋπολογισμού από το Δημοτικό Συμβούλιο και κατόπιν εισηγήσεως του Δημάρχου Αγράφων κ. Θεόδωρου Μπαμπαλή, εγκρίθηκε το ποσό των 24.800,00 ευρώ για την πρώτη φάση των γυρισμάτων του ντοκιμαντέρ.

«Πρόκειται για μια πολύ σημαντική εξέλιξη για τον τόπο μας, με τεράστιες προεκτάσεις και αντίκτυπο σε ολόκληρη την Ελλάδα», αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου και συνεχίζει, «Ταυτόχρονα αποτελεί ελάχιστη ένδειξη τιμής, αναγνώρισης και ευγνωμοσύνης απέναντι στον άνθρωπο – σύμβολο των Αγράφων και όχι μόνο. Πρόκειται για αυτόν που τραγουδήθηκε το όνομά του όσο κανενός άλλου στην νεότερη ιστορία της Ελλάδος, μέσα από εκατοντάδες αθάνατα δημοτικά και σαρακατσάνικα τραγούδια. Αυτόν που έγινε θρύλος. Ο πιο πολυτραγουδισμένος Έλληνας, μέσα από τη δημοτική μας παράδοση «ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ». Και ο πιο πολυτραγουδισμένος τόπος, τα «ΆΓΡΑΦΑ», Γίνονται επιτέλους ιστορική ταινία (ντοκιμαντέρ)».