Μεγάλες αντιδράσεις για το κολυμβητήριο

Καταψήφιση ζητούν οι Όμιλοι

Στον καθορισμό των τιμών ενοικίασης των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Καρπενησίου προχώρησε η Οικονομική Επιτροπή σε συνεργασία με το τμήμα Εκπ/σης, Αθλητισμού και Εθελοντισμού. Από την κοστολόγηση των λειτουργικών δαπανών των αθλητικών χώρων (φύλαξη, καθαρισμός, ΔΕΗ, υλικά συντήρησης, υπηρεσίες συντηρήσεις εξοπλισμού και εγκαταστάσεων, απρόβλεπτα, ασφάλιση, κ.λπ.), προκύπτει για κάθε αθλητική περίοδο το κόστος χρήσης της κάθε αθλητικής εγκατάστασης. Βάσει αυτού, καθορίζεται και η οικονομική συμβολή το αντίτιμο χρήσης των χρηστών (σύλλογοι/ σωματεία). Το αντίτιμο χρήσης, δύναται, επίσης, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, να μειώνεται έως 70% στα αθλητικά σωματεία ή συλλόγους, καθώς και σε συλλόγους ΑμεΑ με συμμετοχή σε πρωταθλήματα, εφόσον οι δημότες συμμετέχουν στα τμήματά τους δωρεάν και άνευ ουδεμίας οικονομικής επιβάρυνσης, υπό μορφή συνδρομής, δωρεάς ή οποιασδήποτε άλλης μορφής οικονομικής συνδιαλλαγής.

Το αντίτιμο για κάθε αθλητική εγκατάσταση

Αναλυτικότερα, οι τιμές διαμορφώνονται ως εξής: Α) Όσον αφορά το Κολυμβητήριο για τη μεγάλη πισίνα: 1200 ευρώ/διαδρομή ανά έτος, για τη μικρή πισίνα: 1500 ευρώ/χρόνο ο κάθε σύλλογος. Για τα γραφεία κολυμβητηρίου: 50 ευρώ/μήνα x12 μήνες 6Ο0 ευρώ.

Β} Γήπεδα Μπάσκετ (Κλειστά Γυμναστήριο): 700 ευρώ/χρόνο αι ακαδημίες

Γ) Γήπεδα Ποδοσφαίρου (Δημοτικό Στάδιο και Αθλητικό Κέντρο): 700 ευρώ/χρόνο οι ακαδημίες

Δ) Η Δημοτική Αρχή προτείνει για τους όλους τους αθλητικούς χώρους που υπάρχουν γραφεία και κάνουν χρήση των γραφείων οι σύλλογοι και οι ομάδες να καθοριστεί αντίτιμο χρήσης 50 ευρώ/μήνα.

Ε) Η χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων από φυσικά πρόσωπα που δεν είναι μέλη αθλητικών συλλόγων είναι ελεύθερη κατά τις ώρες που προορίζονται για χρήση των χώρων από το κοινό, συμπληρώνοντας αίτηση-δήλωση με τη οποία βεβαιώνουν άτι είναι υγιείς. Η εν λόγω αίτηση συνοδεύεται από ιατρική βεβαίωση για τις περιπτώσεις που απαιτείται.

Την καταψήφιση ζητούν οι Όμιλοι στο Κολυμβητήριο

Μετά την ψήφιση των ενοικίων για κάθε διαδρομή στο κολυμβητήριο από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου και πριν εγκριθεί από το σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο, οι αντιδράσεις για τα μεγάλα ποσά ενοικίασης ήταν έντονες, τόσο από την αντιπολίτευση όσο και από τους δύο κολυμβητικούς ομίλους του Καρπενησίου, τον ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΛΑΓΚΑΔΙΑΣ και τον ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ, οι οποίοι απέστειλαν κοινή αίτηση στο ΔΣ. Χαρακτηριστικά αναφέρουν:

«Επικοινωνούμε μαζί σας για να σας γνωρίσουμε ένα σημαντικό πρόβλημα που προέκυψε σε ότι αφορά τη λειτουργία του κολυμβητηρίου, καθώς με την από 12/11/2020 εισήγηση του αρμόδιου αντιδημάρχου καλούμαστε να πληρώσουμε για τη χρήση του κολυμβητηρίου υπέρογκα ποσά σε σχέση με τους άλλους συλλόγους, 1200 ευρώ τη διαδρομή το χρόνο, 1500 ευρώ για τη χρήση της μικρής πισίνας και 600 ευρώ για τη χρήση των γραφείων. Ενδεικτικά αναφέρουμε, όπως έχει τώρα η κατάσταση με τις διαδρομές, ο ΚΟΚ καλείται να πληρώσει το ποσό των 10.500 ευρώ ετησίως και ο ΑΟΛ 9.300 ευρώ, ενώ οι υπόλοιποι σύλλογοι, με το ήμισυ περίπου των αθλούμενων, το ποσό των 700 ευρώ ετησίως. Δεδομένου του ότι οι νέοι και τα παιδιά μας είναι το κύτταρο της κοινωνίας και τα ερασιτεχνικά σωματεία η ραχοκοκαλιά του αθλητισμού σας καλούμε να καταψηφίσετε την εισήγηση. Τα χρήματα που εισπράττουν οι σύλλογοί μας προωθούνται σε πληρωμές προσωπικού, εργοδοτικές εισφορές και λοιπά λειτουργικά έξοδα, χωρίς να περισσεύει το παραμικρό ευρώ. Ταυτόχρονα, παραβιάζεται το κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου και ο υγιής ανταγωνισμός ανάμεσα στα σωματεία της πόλης. Διατηρούμε όσο το δυνατόν χαμηλότερες τιμές προκειμένου να δώσουμε τη δυνατότητα σε όλους τους συμπολίτες μας να χαρούν αυτό το αγαθό. Πως θα συναγωνιστούμε, στα πλαίσια του υγιούς ανταγωνισμού, τα υπόλοιπα σωματεία όταν πρέπει να ανεβάσουμε τη συνδρομή στα 50 ευρώ μηνιαίως; Οι μισοί θα αποχωρήσουν. Αντιλαμβανόμαστε τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουμε όλοι ( όπως και ο Δήμος) και προτείνουμε να μας χρεώνετε το ποσό των 1.500 ευρώ ετησίως, ώστε να είμαστε σε θέση να συνεχίσουμε τη λειτουργία μας, διαφορετικά αυτό δεν θα είναι εφικτό και θα αναγκαστούμε να κλείσουμε. Επίσης, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στη γειτονική Λαμία η χρήση του κολυμβητηρίου παρέχεται δωρεάν στους συλλόγους, στη Χαλκίδα δεν πληρώνουν με μία άτυπη συμφωνία διότι έχουν πραγματοποιήσει ενεργειακή αναβάθμιση. Ταυτόχρονα, συζητάμε για πόλεις οι οποίες δεν συγκρίνονται με μία μικρή ορεινή πόλη, χτυπημένη παρά πολύ οικονομικά τόσο από τη δεκαετή οικονομική κρίση όσο και από την πανδημία. Κύριοι, ζητείται ουσιαστικά από το Δήμο να σταματήσει η λειτουργία των δύο ιστορικών συλλόγων με τα απαγορευτικά ποσά που απαιτούνται, ευελπιστούμε στην παρέμβασή σας προς όφελος των παιδιών και της κοινωνίας γενικότερα.»