Σκηνές αρχαίας τραγωδίας εκτυλίχθηκαν στα Καλάβρυτα κατά την ανάσυρση των τριών αναρριχητών, οι οποίοι βρέθηκαν νεκροί.
Οι σοροί των τριών ορειβατών που βρέθηκαν σε απόκρημνη χαράδρα στα Ύδατα της Στυγός, στο Χελμό, αρχικά μεταφέρθηκαν στο χωριό Μεσορούγι Ακράτας.
Εκεί περίμεναν συγγενείς και των τριών, τους οποίους είχαν ενημερώσει οι Αρχές, οι οποίοι ήταν σε ψυχολογικό σοκ και δεν μπορούσαν να πιστέψουν πώς χάθηκαν από τη μια στιγμή στην άλλη οι δικοί τους άνθρωποι.
Η επιχείρηση μεταφοράς ήταν πολύωρη, λόγω του δύσβατου της περιοχής αλλά και του μεγάλου όγκου του χιονιού σύμφωνα με το tempo24.news.
Στη συνέχεια με ασθενοφόρα που ανέμεναν στο σημείο μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών.
Τα ακριβή αίτια του θανάτου των τριών αναρριχητών θα προσδιορίσει η ιατροδικαστική εξέταση.
Στην επιχείρηση μεταφοράς έλαβαν μέρος, 23 πυροσβέστες με εννέα οχήματα, από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαβρύτων και το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Ακράτας, η Ο.Ο.Ε.Δ. (Ορειβατική Ομάδα Έρευνας – Διάσωσης) της 6ης ΕΜΑΚ με ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα, ομάδα μη επανδρωμένων αεροσκαφών και ένα ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος.
Συνδρομή παρείχαν, 12 μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (ΕΟΔ), οκτώ εθελοντές ως οδηγοί βουνού και ως ορειβάτες, δύο ελικόπτερα του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.), δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ., καθώς και ασθενοφόρα του Ε.Κ.Α.Β.
(Πηγή: mag24.gr)