‘Καλοκαιρινή’ ανάγνωση της Βασικής Βιβλιοθήκης

2330

Το πρόγραμμα Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας για παιδιά από 4 έως 15 ετών

 Άλλη μια δράση εκπαίδευσης και δημιουργικότητας ξεκινά από τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη  Καρπενησίου από τις  20 Ιουνίου έως τις 15 Ιουλίου. Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2019 θα προσφέρει μια ποικιλία δημιουργικών εργαστηρίων  σε παιδιά ηλικίας 4 έως 14 ετών, στο χώρο της Βιβλιοθήκης που αποτελεί τον ιδανικό χώρο για έρευνα και παρατήρηση. Μέσα από την ανάγνωση και την γνωριμία με τον μαγικό χώρο των βιβλίων τα παιδιά θα αφήσουν τη φαντασία τους να τα ταξιδέψει σε άλλους χώρους και με μια σειρά δραστηριοτήτων θα αξιοποιήσουν όλες τις δημιουργικές τους δυνάμεις. Η εκστρατεία αυτή, με τη χαρά της δημιουργίας και της κοινωνικοποίησης που θα τους προσφέρει, θα φέρει τους μικρούς φίλους του βιβλίου σε επαφή και με μια σειρά μυθιστορήματα, παραμύθια, ιστορίες, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να τα δουν και από άλλη οπτική και συνακόλουθα να τα αγαπήσουν. Σε αυτή θα υλοποιήσουν μία σειρά εργαστηρίων που θα επικεντρώνονται μεταξύ άλλων στην παρατήρηση, την καταγραφή, την ερμηνεία και την αξιολόγηση γεγονότων, φαινομένων και συμπεριφορών μέσα από καινοτόμες μεθοδολογικές προσεγγίσεις παιδαγωγικής. Ολόκληρος ο κόσμος θα γίνει ένα μεγάλο εργοστάσιο δεδομένων τα οποία μικροί και μεγάλοι θα κληθούν να παρατηρήσουν, να καταγράψουν, να κατανοήσουν, να αναδείξουν, να ζωγραφίσουν, να αφηγηθούν.

 Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία εντάσσεται στο πρόγραμμα του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών που συμμετέχουν 224 βιβλιοθήκες πανελλαδικά ως μέλη του δικτύου και στην εκστρατεία πέρυσι συμμετείχαν 148 μέλη του δικτύου. Η εκστρατεία υλοποιείται χάρη στη συμμετοχή εθελοντών που στηρίζουν κάθε χρόνο το πρόγραμμα και προσφέρουν ένα πολύτιμο δώρο στα παιδιά με την παρουσία και την υποστήριξή τους.

 Προσεχώς αναμένεται να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της βιβλιοθήκης το αναλυτικό πρόγραμμα των δράσεων ανά ημέρα, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://vivl-karpen.eyr.sch.gr/   και στο facebook: https://www.facebook.com/vivlkarpen

Για δήλωση συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν  τηλεφωνικά στο : 2237080269 ή στο mail : mail@vivl-karpen.eyr.sch.gr.